{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Minimal Banyo Tasarımlarıyla Küçük Banyolarınızı Şıklık ile Buluşturun


Decoverse Blog

Büyük metropollerde inşa edilen yaşam alanlarının çoğunluğu küçük metrekarelerden oluşur. Bu durum da ev dekorasyon trendlerinde minimal yaklaşımları beraberinde getirir. Evin en çok kullanılan alanlarından biri olan banyolar, modern tasarımlar ve minimal dekorasyon stilleri sayesinde olduğundan daha geniş ve ferah bir alana dönüştürülebilir. Siz de küçük hacimli alanları karmaşadan uzak ve daha dingin hale getiren yalın tasarımlar ile banyolarınızı çok daha etkileyici ve şık bir tarza kavuşturabilirsiniz. Peki, küçük banyo dizaynı nasıl yapılır? Gelin kullanışlı küçük banyo modelleri için bazı önerileri hep birlikte yakından inceleyelim.

Minimal Banyo Tasarımı Nasıl Olur?


Decoverse Blog

Minimal banyo tasarımı küçük ölçekli alanların çok daha verimli ve efektif kullanılmasına yardımcı olur. Modern tasarım öğeleri ve doğru malzemeler seçerek banyonuzu daha sofistike kılabilir, hem kendiniz hem de misafirleriniz için göz kamaştıran bir ambiyans oluşturabilirsiniz. Küçük banyo modelleri tasarlamak için mekanın atmosferini sade tutmanız ve birkaç küçük ayrıntı ile ortama lüks ve sıcak bir boyut kazandırmanız gerekir.

 

Yalın bir tasarım stili için basit ve işlevsel alanlar yaratmaya odaklanabilirsiniz. Banyonuzu dağınık ve kalabalık görünümden uzak tutmak, ihtiyaç duymadığınız malzeme ve eşyaları elemek, kişisel eşyaları dolapta saklamak gibi çözümler banyonun çok daha yalın ve minimal bir hava kazanmasına yardımcı olacak unsurlardır. Bölümlenmiş modüller sunan mobilyalar kullanmak ve doğru tasarlamış depolama çözümleri seçmek de göz yormayan alanlar yaratmanın en temel kuralıdır. İşlevsellik kazanmış banyolar her zaman için size çok daha konforlu bir his sunar ve stil sahibi bir görünüm oluşturur. 

Banyo Tasarımında Malzeme Azaltımı Nasıl Yapılır?


Decoverse Blog

Küçük banyo dekorasyonu daha az malzeme kullanımı ve daha kompakt alanlar yaratmakla ilgilidir. Minimal banyo tasarım çözümleri ile bu alanları çok daha fonksiyonel ve şık bir tarza kavuşturmak mümkün. Bunu gerçekleştirmek için ise öncelikle banyonuzda çıkıntılı öğelere yer vermemeye çalışarak işe başlayabilirsiniz. Dışarı taşan dolaplar ve raflar hem karmaşık hem de dağınık bir görünüm yaratacağından olabildiğince işlevsel çözümlere odaklanın. Örneğin, banyo duvarına havlu askısı takmak yerine kapı arkası askılıklarını tercih edebilir, daha pratik yöntemlerden faydalanabilirsiniz. Ayrıca büyük ölçekli dekoratif raflar yerine ufak dergi rafları kullanmak da alanı daha verimli kullanmanıza yardım eder.

 

Şeffaf ve olabildiğince az malzeme ile tasarlanmış duşakabinler küçük banyo modelleri için idealdir. Minimum donanıma sahip duşakabin modelleri seçerek hem alandan tasarruf edebilir hem de daha yalın bir banyo dekorasyonuna imza atabilirsiniz. Ayrıca kayarak açılan duş kapılarının gereksiz ray ve çerçeve ayrıntıları yerine çerçevesiz duşakabin kapıları seçmek de banyonuza daha temiz ve sade bir görünüm eklemenize yardım eder.

 

Sınırlı alana sahip bir banyonuz varsa duvara monte edilebilen, boyut olarak küçük lavabo modelleri seçerek banyonuzu daha ferah hale getirecek küçük dokunuşlar yapmanız mümkün. Son dönemlerin banyo dekorasyon trendlerinden olan duvara monte lavaboları seçerek ortama minimal bir görünüm katabilirsiniz. Üstelik bu modellerin çoğunu çekmece gibi efektif depolama çözümleri ile birleştirebilir, kişisel eşyalarınız için ekstra depolama alanı da oluşturabilirsiniz.

 

Küçük tuvalet dekorasyonu için yaratıcı çözümler arıyorsanız ufak ve kompakt boyutları olan klozet modelleri sizin için idealdir. Bina tesisatınızın el verdiği ölçüde gömme rezervuar ve asma klozet gibi seçimler yaparak tuvalet alanını sadeleştirebilir ve daha ferah bir görünüme imza atabilirsiniz. Yine minimal dekorasyon stilini belirgin kılmak için klozetinizi siyah veya beyaz renklerde ve olabildiğince modern stilde tercih edebilirsiniz.

 

Banyo dolapları dar banyo modelleri için de hayat kurtarıcıdır. Ancak küçük banyolar için dolap seçimi yaparken bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Dolap tercih ederken daha küçük modellere yönelmek, dar ve uzun seçenekleri değerlendirmek veya duvar rafları ile alandan kazanmak minimal banyo dekorasyonunda uygulanabilecek çözümlerden bazıları.

Banyonuzu Kullanışlı Hale Getirecek Eşyalar Nelerdir?


Decoverse Blog

Minimal bir banyo tasarımında kullanılan eşyaları doğru seçmek alanın çok daha konforlu ve verimli hale gelmesine katkı sunar. Minimal tasarım anlayışından ödün vermeden tercih edebileceğiniz bazı objelerle daha ferah ve stil sahibi banyolar yaratabilirsiniz. İşte küçük banyoları daha kullanışlı kılacak bazı eşyalar…

 


1.  Ekstra Alanlar Yaratmaya Odaklanın

 

Minimal tasarım felsefesi ile dekore edilen banyolarda efektif çözümlerden yararlanmak, küçük banyoların çok daha etkili kullanılmasında önemli rol oynar. Banyo içinde tercih edilen gizli ray sistemleri, fonksiyonel duvar nişleri ve duş rafları mekanın çok daha işlevsel hale gelmesine imkan tanır. Örneğin; şampuan, krem, duş jeli ve peeling gibi ürünleri duş raflarına yerleştirebilirsiniz. Banyo içindeki duvar nişlerine ise minik objeler ve elektrikli cihazları koyarak banyonun daha minimal ve derli toplu görünmesini sağlayabilirsiniz.

 

 


2.  Portatif ve Fonksiyonel Mobilyalar Tercih Edin

 

Dar banyo modelleri için işlevsel ve portatif mobilyalar seçmek gerekir. Büyük ve sabit depolama alanları yerine bağımsız çözümler tercih ederek banyonuzun genel atmosferini daha sade ve kullanışlı kılabilirsiniz. Dekoratif ürünler arasında bulunan sepetler ve tabureler küçük banyo dekorasyonu için olmazsa olmaz eşyalardır. Çok katlı ve ayaklı sepetlere kişisel bakım malzemelerini ve bazı eşyaları koyarak düzenli saklama çözümleri elde edebilirsiniz. Öte yandan banyonuzun dolu olduğu zamanlarda ayaklı sepetlerinizi evin başka bir köşesine taşıyarak alanı daha geniş hale getirmeniz de mümkün.

 


3.  Duş Teknesi Yerine Duş Odası Kullanın

 

Son yılların modası olan açık plan banyolar minimal tasarım anlayışını vurgulamak için en ideal çözümlerden biri. Açık plan banyolarda tercih edilen duş odaları, duş teknesi kullanımını rafa kaldırarak daha minimal ve sofistike alanlar yaratmaya imkan tanır. Küçük banyolarda duş teknesi yerine duş odası seçimi yaparak hem alandan kazanabilir hem de ortamın çok daha bütün görünmesini sağlayabilirsiniz. Şeffaf ve çerçevesiz duş camları ile son derece stil sahibi görünen duş odaları banyonuzun modern tarzını ortaya koyacak en önemli detaylar arasında.

 


4.  Banyonuzda Mutlaka Ayna Kullanın

 

Aynalar en kullanışlı banyo aksesuarları içinde yer alır. Günün her saatinde görünümüne çeki düzen vermek isteyenlerin yardımcısı olan bu ürünler, aynı zamanda küçük banyoları olduğundan daha geniş göstermek için de ideal. İşlevsel ve estetik banyo tasarımları için form olarak sadeliğini koruyan aynaları tercih edebilir, dar ve yeterli ışık almayan banyonuzu daha ferah bir hale getirebilirsiniz. Ayrıca ışığı iyi bir biçimde yansıtan aynaların illüzyon gücünden yararlanmanın yanı sıra aynanızın etrafını apliklerle çevirebilir, küçük banyonuz için kullanışlı aydınlatma çözümleri de elde edebilirsiniz. Diğer taraftan lavabonuzun üzerinde tercih edeceğiniz ayna modellerini son yılların trendi ayna duvar karoları ile destekleyerek mekanı çok daha şık ve etkileyici kılabilir, banyonuza özgün bir dokunuş gerçekleştirebilirsiniz.

 

Yukarıda sizler için küçük banyolarınızı minimal hale getirecek bazı ipuçlarını paylaştık. Siz de küçük banyo dekorasyonu için yalın çözümlere başvurarak banyonuzu çok daha şık ve işlevsel bir alana dönüştürebilirsiniz. Banyonuzu dekore ederken Decoverse ayrıcalığı ile sunulan modern banyo ürünlerinin yanı sıra mimarlık ve ustalık gibi hizmetlerden de yararlanabilir, dekorasyon işlemlerinizi kolayca tamamlayabilirsiniz.

Diğer Blog İçeriklerine Göz Atın
Karşılaştır