{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

İlginizi Çekebilecek 5 Sıra Dışı Lavabo Tasarımı

Decoverse Blog

Banyonuzu yenilemek ve ona farklı bir hava katmak istiyor ancak nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Göz alıcı tasarımlarıyla dikkat çeken sıradışı lavabolar iyi bir başlangıç olabilir. Lavabo tasarımı, banyonuzun tarzını, dokusunu ve hatta ruhunu bile belirler. Yaptığınız seçimle yepyeni bir ortam oluşturabileceğiniz gibi mevcut stili geliştirebilir, alan kazanabilirsiniz. Sıradanlıktan uzak, özgün tasarımlar tercih ederek banyonuzda bambaşka bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Sıra Dışı Lavabo Tasarımları Nelerdir?

Banyolar, evin en özel alanı olmalarına rağmen, genellikle tasarım açısından göz ardı edilen bir bölümdür. Klasikleşmiş, geleneksel modellerin hâkim olduğu durumlarda, banyolar sıklıkla soğuk ve neşeden uzak alanlar olarak algılanır. Aksesuarların banyonuza renk katmakta yeterli olmadığı durumda yapılacak çok fazla seçenek olsa da en temel malzemeleri yenilemek belki de en doğrusudur. Farklı lavabo tasarımları, banyonuza kişisel bir dokunuş eklemek ve yenilik getirmek için harika bir fırsattır. Alışılmışın dışına taşan tasarımlar ile banyonuzu baştan yaratabilirsiniz. Banyonun tüm dokusunu değiştirmek istemiyorsanız bile, ferah ve yenilikçi bir görünüm elde etmek için farklı bir tasarım lavabo seçebilirsiniz. Günün en önemli anlarını geçirdiğiniz bu özel alanda, uyandığınızda ve uyumadan önce, sıradışı lavabo tasarımlarıyla ferah ve dinamik bir atmosfer oluşturabilirsiniz.


Sıra dışı lavabo tasarımları, aslında kalıplaşmış modellerin yeni ve özgün yorumlarıdır. Çanak lavabo, geleneksel modelin temel yapısının yeniden yorumlanmasıyla ortaya çıkan birçok alışılmamış tasarım içerir. Klasikleşmiş beyaz tonların yerine natural ya da pastel tonların kullanıldığı, çanak lavaboların boyutları normalden çok daha büyük ve derin seçilerek mekanda dikkat çekici bir aykırılık yaratır. Ayrıca, geleneksel etajerli lavabo da zıt renkler ya da baskılarla oluşturulmuş birçok özgün tasarıma sahiptir.


Tezgah içi lavaboların çok sıradan olduğunu düşünebilirsiniz ancak yaratıcı bir tasarım ile banyo tezgahınızı modern sanat galerisi gibi görünmesini sağlayabilirsiniz. Eğer sınırları zorlayan tasarımlar ilginizi çekmiyorsa, modern ama yine de dikkat çekici lavabolar da iyi birer seçenektir. Klasik modellerin formlarıyla oynayan modeller, lavabonun ötesinde birer aksesuar olarak da öne çıkar. Bu nedenle, banyonuzu kişiselleştirmek istiyorsanız, banyonuzun genel çizgisini bozmayan, ancak karakter sahibi bir tasarımı tercih edebilirsiniz.

Decoverse Blog

Farklı Lavabo Tasarımları için Hangi Ürünler Seçilmeli?

Banyo lavabo tasarımları, sadece görünüşleriyle değil mekanı yeniden yapılandırmak için de kullanışlıdır. Dar bir alana sıkıştırılmış bir banyo alanını yaratıcı bir dokunuş ile genişletmek mümkündür. Seçim yapılırken estetik kaygının yanında pratik ihtiyaçlar da göz önünde bulundurulursa sonuç her açıdan tatmin edici olur. Seçilecek üründe kullanılan malzeme, tasarımın genel çizgisi, tasarımda kullanılan materyalin genel dokusu gibi birçok değişken banyonun genel havasında radikal değişikliklere neden olabilir. Banyoda farklı bir hava yakalamak için tercih edilen modelin boyutu da önemlidir. Alanı yaratıcı şekilde kullanmanın ötesinde standart boyutların üstünde ya da altında formlar kullanan modeller, hem dinamik hem de modern bir görünüm sunar. Peki tüm bu faktörlere dikkat edilerek hangi ürünler seçilebilir?


● Dizaynı sizi mutlu eden ürünler: Vaktinizin önemli bir kısmını geçirdiğiniz banyonuz için

seçeceğiniz model, öncelikle görsel olarak size iyi hissettirmelidir. Birçok tasarım arasından sizi

mutlu edecek genel banyo temasına uygun alternatifi kolayca bulabilirsiniz.


● Pratik kullanım sunan tasarımlar: Kolay temizlenme ve depolama alanı yaratma gibi alternatiflere sahip modeller, hem size alan kazandırır hem de vakitten tasarruf etmenizi sağlar. Ayaklı lavabo tasarımlarında raflar, çanak modellerde ise su izini engelleyen materyaller tercih edebilirsiniz.


● Uyumlu ve dayanıklı malzeme kullanan modeller: Banyonuzda baştan başa bir yenilik

düşünmüyorsanız seçeceğiniz ürünün materyal olarak diğer unsurlarla uyumlu olması, bu

malzemenin kalitesinin uzun yıllar kullanıma elverişli olmasına dikkat etmelisiniz.


● Kişiselleştirilebilen ürünler: Banyonuzda kendi imzanızı görmek istiyorsanız size bu özgürlüğü

sunan ürünleri tercih edebilirsiniz. Klasikleşmiş bataryalar yerine tasarım lavabo bataryası

takılabilecek alternatifleri değerlendirerek banyonuzda büyük bir fark yaratabilirsiniz.

Decoverse Blog

Banyo Ambiyansına Göre Lavabo Tasarımları Nasıl Yapılır?

Banyoda yenilik ya da düzenleme yapılırken, lavabolar tasarımın odak noktasını oluşturur. Çünkü hem konum itibariyle hem de kullanımsal açıdan, banyo gezilerinde en çok uğranan bölümdür. Banyoya girildiğinde bakılan ilk yer lavabonun bulunduğu alandır. Özel tasarım lavabolar, banyonun genel ambiyansını baştan başa değiştirmek için olduğu gibi geliştirmek için de tercih edilebilir. Köklü bir değişim yerine özel bir tasarımla fark yaratılmak isteniyorsa, genel havaya uygun ya da tamamen zıt tasarımlar kullanılarak çeşitli dokunuşlar yapılabilir. Duru ve sakin bir görünüm için banyo ambiyansını tamamlayacak, çizgi sahibi ancak genel akışı bozmayan tasarımlar kullanılabilir.


Alanın ortak duruşunda hakim olan renkler ve duruşun devam etmesini sağlayacak tezgah lavabo, çanak veya standart modeller kullanıldığında, zıt renkler ya da tasarımlarla birlikte alanda köklü bir yenilik hissi yaratır. Lavabonun rengi ve tasarımı, alanda bulunan diğer unsurlar ve yakalanmak istenen genel ambiyans göz önünde bulundurularak seçilmelidir.


Banyo ambiyansını tamamlayıp geliştirmek için lavabo tasarımını oluştururken öncelikle banyonuzda yakalamak istediğiniz havaya karar vermelisiniz. Sıcak bir banyo için daha geleneksel lavaboların modern yorumlarını tercih edebilirsiniz. Tezgah üstü lavabo çeşitleri hem mekanın daha verimli kullanılmasını sağlar hem de ortama hareket katar. Farklı geometrik formların kullanıldığı bu modeller ile ortamda dinamik ve sıcak bir görünüm yakalayabilirsiniz. Modern bakışla tasarlanmış ayaklı lavabolar da aynı amaçla kullanılabilir.


Ayak kısmında farklı detaylara yer verilen ya da ayak kısmının lavabonun genelinden ayrılmadığı devamlı tasarımlar mekana hareket katarak genel havayı değiştirir. Tezgah içi modeller de popüler tasarımlar arasındadır. Bu modeller lavaboyu daha az görünür kılarak alana sürekliliği bozmayan ve ferah bir banyo ortamı yaratır. Çanak lavabo tasarımları ise akışı dönüştüren alandaki ilgiyi üstüne toplayan unsurlar olarak kullanılabilir. Bu tasarımlar, ortama çağdaş ve keskin dokunuşlar için idealdir.

Decoverse Blog

Lavabo Tasarımında Renk Kullanımı Nasıl Olmalı?

Banyo tasarımı söz konusu olduğunda seçilecek renkler büyük önem taşır. Alanda kullanılan fayanslar, duşakabin, küvet ve tüm diğer yapısal parçanın renkleri lavaboyu bütünleyen ya da ona taban tabana zıt olacak şekilde tercih edilebilir. Bu seçim tamamen mekanda nasıl bir duygu yakalanmak istediğine bağlıdır. Genel olarak kabul görmüş bazı renk kullanımları ise şöyledir:


Açık renkler: Açık renkler diğer alanlarda olduğu gibi banyoda da ışıktan verimli yararlanmak için tercih edilir. Temizlik, huzur ve sakinlik hissi yaratmanın yanında özellikle ortamın aydınlık

görünmesi için açık renk tonları öne çıkar. Özellikle kısıtlı doğal ışık alan bir banyoya sahipseniz,

açık renk tonlarını kullanarak daha aydınlık bir ortam oluşturabilirsiniz.


Koyu tonlar: Lavabo etrafında ve banyo genelinde kullanılan koyu tonlar ortama mistik bir hava

katar. Çağdaş ve etkileyici bir banyo ambiyansı yakalamak için koyu gri, siyah, haki gibi renklere

sahip lavaboları kullanabilirsiniz.


Sıcak renkler: Banyo genelinde durgun bir yapı hakimse ve bundan memnun değilseniz lavabo

tasarımında sıcak renkleri tercih edebilirsiniz. Kırmızı, turuncu, mor ve yeşil gibi banyo için sıra

dışı olan renkler lavaboda kullanıldığında ortama neşeli ve hareketli bir dokunuş izni katar.


Doğal ahşap renkleri: Banyo tasarımında özellikle son yıllarda popülerleşen ahşap tonları, dingin bir ambiyans yakalamak için idealdir. İskandinav ve rustik tarzı tasarımlarda sıkça kullanılan ahşap renkleriyle ortama farklı ancak olabildiğince doğal bir görünüm kazandırılır.


Banyonuzda değişiklik yapmak istiyorsanız ve bunun için özgün bir tasarım arayışı içindeyseniz

Decoverse lavabo koleksiyonunu inceleyebilirsiniz. Modern çizgileriyle banyonuza yepyeni bir hava katacak çeşitli Decoverse ürünleri arasından ruh halinizi ve kişiliğinizi en iyi yansıtan tasarımı hemen şimdi seçebilir, siparişi oluşturabilirsiniz.

Decoverse Blog
Diğer Blog İçeriklerine Göz Atın
Karşılaştır