{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Bu Kokuları Banyonuzda Mutlaka Denemelisiniz!


Decoverse Blog

Banyonuzun sakinleştirici, ferah ve tazeleyici bir enerji ile yenilenmeye ihtiyacı varsa bunu yapmanın en hızlı ve basit yolu hoş kokular tercih etmektir. Banyonuzda kişiliğinize ve tarzınıza uygun kokular seçmek, lüks bir etki oluşturmanın yanı sıra aynı zamanda sağlıklı ve güvenli bir ortam yaratmanıza da katkı sağlar. Çubuklu banyo kokularından difüzörlere ve uçucu yağlara kadar tazeliği ve ferahlığı sağlamanın pek çok farklı yolu vardır. Aynı zamanda lavanta ve bergamot gibi taze notalardan pudramsı aromalara kadar pek çok farklı tuvalet ve banyo kokuları bulabilirsiniz. Dekorasyon tarzınız veya zevkleriniz ne olursa olsun tazeliği korumanın en kolay yolu için banyo kokularını keşfetmeye başlayabilirsiniz.



Banyo Koku Çeşitleri Nelerdir?


Banyo kokusu söz konusu olunca pek çok kişinin aklına ilk gelen tazeleyici ve ferahlatıcı aromalardır. Yeşil bitkiler, turunçgiller, okyanus aromaları ve pudramsı kokular evinizde spa ortamı yaratmak için harikadır. Portakal, bergamot, lavanta, çay ağacı, limon, pamuk, keten, nane ve okaliptüs gibi ferahlatıcı aromaların her biri için farklı koku çeşitleri olabilir. Sıcak bir banyo veya duştan sonra ekstra şımartıcı dokunuş için aromatik yağlar etkili olurken alanın kokusunu değiştiren çubuklar, spreyler veya mumlar mutlaka listenizde yer almalıdır. Henüz banyo kokusuna karar veremediyseniz aşağıdaki listeden fikir edinebilirsiniz.



Kokulu Mumlar

Decoverse Blog

Dekorasyon ve ev gereçleri söz konusu olunca kokulu mumlar kesinlikle ilk olarak değerlendirilmesi gereken ürünler arasında yer alır. Şık duruşları ve yoğun aromaları ile dikkat çeken mumlar, banyonun estetiğine ve atmosferine lüks dokunuşlar katmanızı sağlar. Banyoda tercih edilen mumlar genel anlamda aromaterapi etkisi taşır. Yandıkça eriyen ve içindeki uçucu yağlar açığa çıkan mumlar, banyoda rahatlamak ve spa etkisi yaratmak için mükemmel bir seçenektir. Pamuk, keten, turunç, ot ve biberiye etkili aromatik mumlar, mevsime uygun olarak banyonuzda yer verebileceğiniz alternatifler arasında yer alır. Aynı zamanda banyonuza lüks ve sofistike dokunuşlar katmanıza da fırsat sunar. Misafir banyosu gibi alanlarda sevdiklerinizin zevkine uygun seçimler yaparak kendilerini daha özel hissetmelerini de sağlayabilirsiniz.



Aromatik Uçucu Yağlar

Decoverse Blog

Aromaterapi söz konusu olunca uzun yıllardır şifa kaynağı olarak kullanılan uçucu yağlar akla gelebilir. Hem kozmetik hem de tıp alanında tercih edilen uçucu yağlar, banyonuzda spa etkisi yaratmak için en etkili seçenekler arasındadır. Sıcak bir duş öncesinde veya sonrasında ortamı ferahlatmak ve sakinleştirmek için suyunuza birkaç damla nane, okaliptüs, biberiye, lavanta veya limon otu yağı ekleyebilirsiniz. Ayrıca ortamdaki kokuyu uzun süre muhafaza etmek amacıyla buhurdanlıklara bir damla uçucu yağ koyabilir ve ısıtıldığında suyun yüzeyinden buharlaşarak tüm banyoyu doldurmasını sağlayabilirsiniz. Ancak uçucu yağların kokusu güçlüdür ve herkes bundan hoşlanmayabilir. Bu nedenle koku hassasiyetiniz varsa uzun süreli aromaterapi seansları yerine daha yumuşak ve hafif kokuları seçebilirsiniz.



Çubuklu Kokular

Decoverse Blog

Banyo kokusu çubuklu formda sunulduğunda ortamda uzun süreli taze ve ferah bir etki bırakabilir. Kokulu sıvı ile doldurulmuş ve rattan çubukların eşlik ettiği şişeler, kokunun hafif ve derinden şekilde tüm banyoya yayılmasını sağlar. Çevre dostu ve güvenli kokulu çubuklar aynı zamanda uzun süreli kullanım sağlaması ve yenilenmeye ihtiyaç olmaması bakımından da öne çıkar. Ek olarak bu tarz çubuklar gerektiğinde çıkarılabildiğinden kokunun ortamdaki yoğunluğunu ayarlamanıza da imkân sunar. Tüm bunların yanı sıra cam şişelerde şık ve elegant bir şekilde sunulduğundan çubuklu kokular banyonuzun daha estetik görünmesine de katkı sağlayabilir.



Koku Poşetleri

Decoverse Blog

Banyo için koku ararken aynı zamanda tekstil ürünlerinin de temiz ve ferahlatıcı aromalarla harmanlanmasını istiyorsanız koku poşetlerine kesinlikle şans verebilirsiniz. Kuru çiçekler, otlar, baharatlar, limon ve portakal kabuğu aromalarından oluşan doğal kumaşlara sarılı poşetler, havlu çekmecenizde mis gibi bir koku yaratmak için harikadır. Bu tür kokular sadece banyoyu kokuyla doldurmakla kalmaz, aynı zamanda şık dekor unsurları haline gelir. Kokuyu artırmak veya belirli bir nota eklemek için birkaç damla esans yağı koymak da iyi bir fikir olabilir. Ayrıca temizlik ürünleri için tercih ettiğiniz aromalara benzer koku poşetleri seçerek banyonuzun her zaman ferah ve hoş kokmasını sağlayabilirsiniz.



Banyo Kokuları Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Decoverse Blog

Kokular genel anlamda güçlü duyguları ve anıları uyandırdığı için hayatınızda büyük bir rolü vardır. Banyodaki hoş kokular ise tüm günün yorgunluğunu ve stresini üzerinizden atarak sakinleşmenize veya enerji tazelemenize imkân sunar. Bu nedenle banyonuz için kokuları özenle seçmeniz son derece önemlidir. Banyo için koku seçmenin temel kurallarını aşağıda bulabilirsiniz.

●  Ortamın sürekli ferah ve taze kalması için öncelikle banyo gider kokusu sorunlarını çözümlemelisiniz.

●  Banyonuzda mentol, nane, biberiye, okaliptüs ve narenciye aromaları gibi uyarıcı kokuları tercih etmelisiniz.

●  Koku seçerken mevsimi de göz önünde bulundurmalı, yaz aylarında taze narenciye ve ot aromaları kış aylarında ise baharatlı ve çiçekli kokuları seçmelisiniz.

●  Banyo için koku hayal ederken dekorasyonun marine, vintage, çağdaş, minimal veya avangart temasına uyum sağlayan seçenekleri göz önünde bulundurmalısınız.

●  Kendinize has bir koku oluşturmak için banyonuzda sevdiğiniz aromaları karıştırmalısınız.



Tuvalet Kokusu Çeşitleri Nelerdir?

Decoverse Blog

Banyonuzda tuvalet varsa rahatsız edici kokular sakinleşme ve rahatlama duygunuzu hızla azaltabilir. Bu nedenle temizlik ve bakım malzemeleri ile birlikte kokuları etkili bir şekilde maskeleyen ürünlerden yararlanmak gerekir. Bazı yüksek kaliteli oda spreyleri, kokuları geride hiçbir iz bırakmadan etkili bir şekilde maskelemeyi başarabilir. Koku parçacıklarını yakalayan ve alanın içinde gezinmesini engelleyen sprey formlu ürünler son derece etkilidir. Hem tuvaletlerde hem de banyo gider koku önleyici olarak tercih edilen temizlik sirkesi de rahatsız edici kokuları nötralize ederken ayrıca küf, kir ve sabunu giderir. Ayrıca koku moleküllerindeki asitleri nötralize ederek banyo gider koku önleyici olarak kullanılan karbonat bazlı ürünler de mevcuttur. Banyo gideri kokusu nasıl giderilir merak ediyorsanız özel olarak hazırlanan solüsyonları da seçebilirsiniz. Böylece tuvalet ve banyonun her zaman temiz ve ferah kokmasını sağlayabilirsiniz.



Tuvalet Kokuları Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?


●  Tuvalette baharatlı veya odunsu gibi yoğun aromalara sahip kokulardan uzak durmalısınız.

●  Her zaman ferahlatıcı olması için temiz, pamuksu veya okyanus esintisini anımsatan taze ve havadar kokuları seçmelisiniz.

●  Bahar ve yaz aylarında greyfurt, bergamot ve limon otu gibi hafif ve tazeleyici kokular ile ortamı canlandırmalısınız.

●  Soğuk günlerde sıcak ve rahatlatıcı bir etki için Hindistan cevizi veya vanilya gibi aromaları tercih etmelisiniz.


Koku tercihleriniz veya zevkleriniz ne olursa olsun lüks, sakinleştirici ve sofistike bir banyo için ihtiyacınız olan tüm ürünleri Decoverse ayrıcalıkları ile hemen keşfedin!

Diğer Blog İçeriklerine Göz Atın
Karşılaştır