{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Banyolarınız için Minimalist Çözümler

Decoverse Blog

Dekorasyonda minimalizm, dikkat dağıtıcı ve yorucu görünümler yerine daha sade ve ferah olanların tercih edilmesidir. Temel olarak gerekli olanı kullanmakla ilgilidir. İskandinav, rustik, modern ve daha pek çok banyo dekorasyon stili minimalizmi destekler ve şık görünüm için ideal çözümler sunar. Bu sayede stiliniz ne olursa olsun banyolarınız başta olmak üzere yaşam alanlarınızı minimalist stilde dekore ederek daha konforlu hale getirebilirsiniz.


Banyo, evinizde tamamen rahatlayabileceğiniz ideal yerdir. Günümüzde banyo artık sadece duş alıp dişlerinizi fırçaladığınız ya da bakım rutinlerinizi gerçekleştirdiğiniz alanlardan daha çok dinlenme alanları olarak görülür. Bu nedenle banyolarda kullanılan mobilya, vitrifiye ürünleri, fayanslar ve seramik karoların seçimi oldukça önemlidir. Çünkü küçük banyolar doğru tasarlandığında ferah görünebileceği gibi büyük banyolar da yanlış dekore edildiğinde boğucu ve kasvetli görünebilir.


Görünüm açısından rahat bir alanı temsil eden minimalist banyolar kullanım açısından da oldukça verimlidir. Minimalist dekorasyonlarda küçük alanlar iyi bir şekilde değerlendirilir ve banyonun ferah görünüm kazanması için küçük renk hileleri kullanılır. Bu tür kullanışlı küçük banyo modelleri de oldukça popülerdir. Siz de küçük banyolarınızı minimalizmden yararlanarak sade ve işlevsel hale getirmek isterseniz, banyolarda minimalizmi destekleyen dekorasyon rehberimize göz atabilirsiniz.


Sadeliğin Rengi Beyaz

Decoverse Blog

Şık ve sade banyo denildiğinde akla ilk olarak beyaz klozetler, küvetler, lavabolar ve mobilyalar gelir. Bunun nedeni ise beyazın hemen her alanda sağladığı ferah etkidir. Aynı zamanda yer karosu ya da fayanslar da beyaz renklerde seçilebilir. Ancak tamamen beyaz bir banyo sade görünebilir, ancak modern bir dekorasyon stilinde farklı renklerle desteklenmediğinde amacının dışına çıkabilir ve yorucu görünebilir. Bu nedenle genellikle tasarımcılar beyaz bir zemin tercih eder. Minimalist görünümü oluşturmak için başka renkler de kullanılabilir, ancak banyonuz küçük olduğunda beyaz, taban için mükemmel bir renktir. Duvarlarda ise beyaz seramik karolarla birlikte kontrast ve derinlik algısını destekleyecek renkler seçilebilir.


Beyaz doğal ya da yapay ışığı en iyi yansıtan renklerden biridir. Böylece pencereden gelen ışık ya da duvar aydınlatmaları sayesinde banyonuz olduğundan daha büyük görünür. Bu nedenle küçük banyo fikirleri arasında her zaman açık renkler ilk sırada yer alır. Işıklandırma söz konusu olduğunda ise tavan ve duvar aydınlatmaları arasında tercih yapılabilir. Önemli olan ışığın aydınlattığı ya da yansıdığı alanın beyaz renkte seçilmesidir. Örneğin beyaz duvarda aplik kullanmak isterseniz, ışığın duvardan yansıdığından emin olmanız ya da ışığın etki alanının yakınlarında açık renk duş kabini, banyo dolabı tercih etmeniz gerekebilir. Işık oyunları her dekorasyonun önemli bir parçasıdır ve etkiyi büyük oranda artırabilir ya da azaltabilir. Bu nedenle açık renk alanlarınızda ışıklandırmayı parçalara bölerek yansımalardan yararlanabilir ve daha geniş alan etkisi yaratabilirsiniz.


Sınırları Ortadan Kaldırın: Saydam Duşakabin

Decoverse Blog

Duşakabin, modern banyoların vazgeçilmezleri arasındadır. Yağmurlama ve masaj etkili duş sistemleri sayesinde banyonuz mükemmel bir spa işlevine sahip olabilir. Bu nedenle duşakabin banyoların metrekaresi fark etmeksizin her zaman başroldedir. Büyük ve geniş banyolarda duş kabini pek çok renk ve desende rahatlıkla seçilebilir. Ancak söz konusu küçük banyo dizaynı olduğunda tamamen cam tasarımlar ön plandadır. Banyonuzun derinliğini kaybetmeden kullanabileceğiniz cam kabini modelleri zemin ve duvarın görünümünü bölmediği için geniş ve ferah bir görünüm sunar. Çünkü duşakabinli küçük bir banyoya cam bir duvar yerleştirmek en iyisidir. Banyonuzun ortasındaki bir duvar, yalnızca alanı daha küçük gösterir.


Öte yandan saydam duşakabinler temiz ve düzenli görünüm için de idealdir. İşlevsel açıdan su sıçramalarını önler ve duş alanının banyodan ayrı tutulmasını sağlar. Duvara duş aksesuarları ve küçük raflarla duş kabinin için daha düzenli hale getirilebilir. Bunun için ise duvar renklerine uyumlu mobilyalar seçilmeli ya da banyonun genelinde kullanılan krom, mat siyah, altın ya da ahşap gereçler kullanılmalıdır. Ağır ve çok yer kaplayan mobilyalar yerine asma, duvara monte olanları tercih ederek duş kabininizin içini de ferah tutabilirsiniz.


Dar küçük banyo modelleri saydam duş kabininin en verimli kullanıldığı alanlardır. Duş köşesi iyi bir şekilde değerlendirildiğinde yoğun bir günün ardından terapi gibi gelebilir. Bu nedenle küçük banyo dekorasyon fikirleri arasında ilk sırada yer alan cam duşakabin modellerini değerlendirerek küçük bir banyoyu hızlıca daha büyük gösterebilirsiniz. Duş perdeleri çoğu durumda opaktır ve kasvetli görünür. Işığın geçmesine izin vermezler ve bu nedenle alanın olduğundan daha küçük görünmesine neden olurlar. Şeffaf veya mat bir cam duşakabin ışığın geçmesine izin verir ve böylece alanı hemen genişletir. Dilerseniz tamamen cam ya da blur görüntü sağlayan yarı şeffaf bir cam duşakabin tercih edebilirsiniz.


Şık ve Sade Tasarımlardan Vazgeçemeyenler İçin 5 Banyo Dekorasyonu Fikri

Decoverse Blog

Banyo minimalistlerinin hedefi temiz, düzenli bir banyodur. Bu nedenle minimal dekorasyon fikirleri dar küçük banyo modellerini daha ferah göstermek için mükemmeldir. Sade tasarımlar zihninize ve mekanınıza huzur getirir. Düz çizgiler, pratik tasarımlar, parlak yüzeyler, iyi bir ışıklandırma minimalizmin temelini oluşturur. Siz de sadeliğin şıklığından vazgeçemeyenlerdenseniz hayalinizdeki minimal banyo için şu ipuçlarına göz atabilirsiniz:


●  Minimalist dekorasyon öğeleri: Gerekenden fazlasını içermeyen minimalist bir tasarım, banyoda rahatlamanıza da yardımcı olur. Birkaç mobilya ve basit malzeme, beyninizin uzun bir çalışma gününden sonra daha az meşgul olmasını sağlar. Temiz çizgileri şeffaf malzemeler ve az sayıda renkle birleştirerek güzel bir minimalist tarz elde edebilirsiniz. Dekoratif ürünleri minimumda tutarak karmaşık görüntü engelleyebilir, havlular da dahil olmak üzere her şeyin stile uyduğundan emin olabilirsiniz.


●  Banyo mobilyalarında minimal seçimler: Asma mobilyalar minimal dekorasyon için en iyi fikirlerden biridir. Ancak bununla birlikte çok yönlü küçük dolaplı lavabo modellerini de tercih etmeniz mümkündür. Tezgah üstü lavabo çeşitleri son derece modern, kullanışlı ve şık seçeneklerden oluşur. Renk ve model seçimini banyonuzun geri kalanına göre yapabilir, hem modern hem de şık bir banyoya sahip olabilirsiniz. Bununla birlikte küçük lavabo ölçüleri banyonuza göre seçebileceğiniz pek çok seçenekten oluşur. Böylece mobilyalarınıza uygun dilediğiniz lavaboyu satın alabilirsiniz.


●  Rahatlatıcı ideal aydınlatma: Banyolarda aydınlatma genel olarak temel, lokal ve işlevsel olmak üzere üç gruba ayrılır. Temel aydınlatma tavan lambalarıdır ve alanın her yerine yeteri kadar ışık yayar. Bu ışık, parlak ve beyaz olmalıdır. Lokal yani aplik gibi duvar aydınlatmaları dinlendirici etkiye sahip gün ışığı renginde seçilmelidir. Bu sayede banyonuza rahatlatıcı bir duş almak için girdiğinizde bu aydınlatmayı tercih edebilirsiniz. Öte yandan işlevsel aydınlatmalar ise LED ışıklardır. Bu aydınlatmalar dolap ve aynanın etrafına gizlenebilir ve tıraş ya da cilt bakımı esnasında ekstra aydınlatma sağlar.


●  Vitrifiye ürünlerinde küçük tasarımlar: Küçük banyolarda zemin ne kadar görünürse o kadar büyük bir etkiye sahip olur. Bu nedenle lavabodan klozete kadar tüm vitrifiye ürünlerini asma ya da küçük modellerden seçebilirsiniz. Küçük tuvalet dekorasyonunda da bu tür ürünlerden yararlanmak mümkündür.Renkler ve malzemelerin önemi: Modern bir banyoda duvar karoları biraz daha az kullanılırken yer karoları hala temel parçalardan biridir. Açık renkli doğal taştan yapılmış büyük seramikler, şık ve modern bir banyo için en iyi seçenektir. Mat açık renkli zemin ve duvar kaplamaları oldukça şıktır, geniş alan izlenimi verir. Ancak parlak ürünler daha çok yansıma sağladığından hem mat hem de parlak fayans tercih edebilirsiniz.


●  Siz de bu küçük ipuçlarını değerlendirerek banyolarınızı yeni dinlenme alanları olarak değerlendirmek ve evin genel dekorasyonuna uyum sağlamasını isterseniz Decoverse'ün modern ürünlerine göz atabilirsiniz.

Decoverse Blog
Diğer Blog İçeriklerine Göz Atın
Karşılaştır