{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Banyo Takımı Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Decoverse Blog

Banyo dekorasyonunda olmazsa olmazlar genellikle küvet, duşakabin, lavabo ve mobilyalardır. Ancak tuvalet kağıtlığı, çöp kovası, paspas gibi aksesuarlar olmadan banyonuz tamamlanmış sayılmaz. Doğru banyo aksesuarları ile banyonuzu tamamlayabilir ve aynı zamanda kişisel bir dokunuşta bulunabilirsiniz. Minimal bir banyo düzenliyor olsanız bile bu aksesuarlar gündelik kullanım için gereklidir ve sadece işlevsel olmak zorunda değil. Şık, modern ya da retro banyo seti modelleri banyolarınıza hoş bir dokunuş ekler ve istediğiniz ambiyansı oluşturmanıza yardımcı olur. Örneğin; beyaz, krem ve açık gri tonlarında tasarladığınız banyonuza biraz renk kazandırmak için tamamen siyah banyo seti kullanabilirsiniz. Bu sayede hem diğer alanlarınız ön plana çıkar hem de aksesuarlarınız dekorasyonun parçası gibi görünür.


Banyo takımı modelleri genellikle ihtiyaca göre seçilir, ancak göz ardı etmemeniz gereken şey ise renk ve malzemelerinin banyonuza uyum sağlamasıdır. Modern bir tuvalet kağıtlığı ile banyolarınızın temiz ve düzenli görünmesini sağlayabilirsiniz. Banyo aksesuarları sadece kullanım kolaylığı sunmakla kalmaz, her şeyden önce önemli ve hijyenik ürünlerdir. Gelin, eksiksiz bir banyonun ihtiyaç duyduğu ürünlere ve banyonuz için ideal aksesuarların neler olabileceğine bir göz atın.

Banyo Takımında Neler Bulunur? 

Decoverse Blog

Bir banyo, ancak son detayları düşündüğünüzde gerçekten kullanıma hazırdır. Banyonuzu veya tuvalet odanızı her şeyin elinizin altında olduğu bir alana dönüştüren bu küçük banyo aksesuarlarıdır. Banyo takımları genellikle sabunluk, diş fırçalık, havluluk gibi minimal ürünlerden de oluşur. Bununla birlikte paspas, tuvalet fırçası da banyo aksesuarları seti içinde yer alır. Çünkü setler oldukça değişkendir ve her banyonun ihtiyacı değişebilir. Ayrıca kendi takımınızı oluşturabilmeniz için farklı banyo aksesuar seti çeşitleri de mevcuttur. Bu ürünlerle düzenli banyolar elde edebileceğiniz gibi modern, gösterişli ya da sade, retro, İskandinav görünümde banyolara sahip olabilirsiniz. Çünkü banyo setleri artık sıkıcı, sade ve eski moda değil, modern, şık ve havalı. Banyo takımı seti oluşturmak için tercih edilen aksesuarlar ise şöyledir:

●  Banyo aksesuarlarının temelinde tuvalet kağıdı tutucusu ve tuvalet fırçası vardır. Pek çok tasarım çeşidi bulunduğundan duvara monte ya da ayaklı tuvalet kağıtlıkları bulabilirsiniz. Tuvalet fırçası ise açılı, uzun ve yuvarlak şekilleri sayesinde her klozete uyum sağlar. Bununla birlikte geniş renk yelpazesi de banyonun geneline göre seçim yapmanıza izin verir.


●  Yedek tuvalet kağıdı tutucusu temel ihtiyaç olmasa da son tuvalet kağıdı bittiğinde aslında bir ihtiyaç olduğunu görebilirsiniz. Yedek bir rulo tutucunun olması güzel bir düşüncedir. Bu şekilde tuvalet kağıdı stoğu için iyi bir seçenektir. Yedek tutucular, en basit tuvaleti bile dekore edecek şekilde geliştirilir. Kalın krom tabakası sayesinde tüm tuvalet aksesuarları neme ve bakım maddelerine karşı da dayanıklıdır. 


●  Sabunluk her banyonun vazgeçilmezidir. İster sıvı ister katı olsun banyonuzda mutlaka bir sabunluğa ihtiyaç duyarsınız. Bu ürünler kalıp sabunlar için su drenajı sağlayan ahşap ya da seramik ya da sıvı sabunlar için şeffaf akrilik, cam olabilir. Genellikle cam banyo seti çeşitleri arasında bulunur.


●  Diş fırçalık tüm zamanların banyolarında her zaman bulunan bir aksesuardır. Dolap içinde ya da duvara monte olması fark etmeksizin diş fırçalık çeşitleri bir banyonun temel ihtiyaçları arasında yer alır. Ancak önemli olan diş fırçanızı kapalı bir şekilde muhafaza etmesi ve suya karşı dayanıklı olmasıdır.


●  Banyo tekstili konusunda büyük kolaylık sağlayan havluluk ve askılık modelleri lavabo, duşakabin ve küvet yanında kullanılabilir. Askılıklar el, yüz, vücut havlusu ve bornoz için farklı yerlerde konumlandırılabilir. Havluluklar ise katlı temiz havlularınızı yerleştirebileceğiniz raf sistemli banyo dolabı takımı da olabilir. 


●  Banyonun farklı alanlarında çöp kovası kullanılabilir. Özellikle makyaj, tıraş ve cilt bakımlarınızı burada yapıyorsanız birden fazla çöp kovasına ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu nedenle banyo çöp kovası seti tuvalet yanı için büyük, diğer atıklar için küçük olmak üzere en az iki boydan oluşur.

Banyo Seti Ürünleri Hangi Malzemelerden Yapılır? 

Decoverse Blog

Bazı banyo takımlarında paspas da olduğun için bu setler pek çok malzemeden yapılabilir. Banyo paspas takımı akrilik, pamuk ve polyester ipliklerden yapılır. havlu askılıkları arasında da tekstil ürünleri bulunabilir, ancak banyo setleri genellikle sudan etkilenmeyen seramik, cam, porselen, akrilik ve plastik malzemeler içerir. Banyo aksesuarları geniş bir ürün yelpazesini kapsar bu nedenle suya dayanıklı olmak şartıyla pek çok malzeme kullanılarak üretilebilir. Ancak banyo kullanımınıza ya da havalandırma koşullarına bağlı olarak bazı doğal malzemeden yapılan ürünler de mevcuttur. Örneğin rattan çamaşır sepeti, nemli alanlar için ideal olmayabilir. Fakat tıpkı ahşap ürünlere yapılan yalıtım işleminden geçtiyse kullanmanızda sakınca yoktur. Ahşap banyo seti bambu gibi son derece kullanışlı ve şık malzemelere sahip olabilir.


Katı ve sıvı sabunluk, diş fırçalık, tuvalet fırçası, pamuk kutusu, çöp kovasından oluşan banyo takımları sıklıkla seramikten üretilir. Bunun sebebi ise seramiğin banyo genelinde kullanılan dayanıklı bir malzeme olmasıdır. Banyo seti seramik seçeneklerinde renk çeşitleri de vardır ve banyo dekorasyonuna göre tercih edilebilir. Seramiğin alternatifi ise porselen banyo aksesuarlardır. Porselen banyo seti son derece zarif ve retro bir görünüm sunar. Sade renklerde olabileceği gibi motifli de üretilir. 3’lü banyo seti genellikle porselen yapılır, tabii ki akrilik ve plastik seçenekleri de vardır.

Banyo Takımı Nasıl Seçilir?

Decoverse Blog

Banyo takımı seçimlerinde en önemli şey kullanım alışkanlıklarınızdır. Makyaj pamuğu kutusu ya da pamuklu çubuk için harici bir ürün kullanmıyor olabilirsiniz. Tuvalet kağıtlı, çöp kovası, diş fırçalık ve tuvalet fırçası ise her evin temel eşyaları arasındadır. Bununla birlikte banyo takımı seçiminde diğer önemli unsur ise dekorasyonunuza uyup uymadığıdır. Bu nedenle seramiklerin yoğun olduğu banyonuzda yine aynı malzemelerden yapılan ve renk tonlarına uyum sağlayan banyo setlerini tercih edebilirsiniz.


Banyo dekorasyonlarında bir trend haline gelen siyah banyo aksesuarları mat ya da parlak görünümleriyle tüm renklerle uyumludur. Siyah beyaz keskin çizgileri olan bir banyoda kullanabilir, dilerseniz açık tonlarda döşenmiş banyonuza dikkat çekici renkler ekleyebilirsiniz. Böylece banyo takımı modellerini seçerken renk ve malzemeye dikkat edebilir, set içeriğinde size uygun olan ürünlerin bulunduğu takımları tercih edebilirsiniz. Çöp kovası, çamaşır sepeti gibi boyut bakımından seçenekler sunan banyo takımlarında ise banyonuza en uygun büyüklükte bir set seçmeniz gerekebilir.

Banyo Seti Nasıl Kombinlenir?

Decoverse Blog

Banyo setlerinin kombinlenmesi tıpkı seçiminde olduğu gibi malzeme ve renk tonlarına bağlıdır. Banyonuzda nasıl bir dekorasyon stili belirlediyseniz aksesuar ve banyo setlerinin de bu stile uyum sağlaması önemlidir. Uyumlu banyo aksesuarlarıyla banyonuz daha zarif, şık ve kullanışlı hale gelebilir. Bu konuda ilk dikkat etmeniz gereken renk uyumludur. Banyoda sakin renkler hakimse yerleştirdiğiniz renkli aksesuarlar hemen göze çarpar. Bu nedenle böyle bir etki isteyip istemediğinize karar vererek aksesuar rengini belirleyebilirsiniz. Nötr tonları tercih ediyorsanız doğal mermer lavabo, küvet ya da seramik banyo karolarına sahipseniz bu doğal havayı bozmamak adına kahverengi ve krem tonlarında banyo takımı tercih edebilirsiniz. Banyo seti seçimi genel olarak zevk ve tercihlerinizle alakalıdır. Ancak moda trendlerine uyum sağlayarak her zaman şık bir banyoya sahip olmanız da mümkün.


Siz de şık banyo aksesuarları ve takımlarıyla banyonuza farklı bir ambiyans kazandırmak ve alanlarınızı daha verimli kullanmak isterseniz Decoverse'ün tüm tarzlara hitap eden geniş ürün yelpazesine göz atabilirsiniz.

Diğer Blog İçeriklerine Göz Atın
Karşılaştır