{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Banyonuzu Çok Daha Şık Gösterecek 5 Öneri

Decoverse Blog

Ev dekorasyonu denilince akla gelen alanlardan biri de banyolar. Gün içinde gerek duş almak gerekse kişisel bakımınızı tamamlamak için kullandığınız bu alanları çok daha çekici hale getirmeniz ve evinizin görünümüne bir anda sınıf atlatmanız mümkün. Güne daha canlı başlamak ve günün yorgunluğunu üzerinizden atmak için sıkça uğradığınız banyolarda yapacağınız bazı değişiklikler ile ortama lüks bir hava katabilirsiniz. O halde banyonuzda bazı işlevsel çözümlerden yararlanarak hem sizin hem de misafirlerinizin gözüne hitap eden köşeler yaratmaya ne dersiniz? Gelin, şık banyo modelleri oluşturmak için yapabileceklerinize yakından bakalım.

Decoverse Blog

1. Hem Yer Tasarrufu Sağlayacağınız Hem de Şıklıktan Ödün Vermeyeceğiniz Banyo Dolap Modelleri

Decoverse Blog

Banyonuzda yer verebileceğiniz şık banyo dolapları sayesinde ortama düzenli bir görünüm katabilir ve bazı fonksiyonel özellikler ekleyebilirsiniz. Banyo tasarımının en önemli unsurlarından olan dolapları boyut, renk ve malzeme kalitesine göre seçerek banyonuzun atmosferini bir anda farklı bir yapıya kavuşturabilirsiniz. Banyo dolabına karar verirken ürünü kullanacağınız alanı önceden belirlemeniz ve ölçüsünü almanız, aklınızda belirli bir fikir oluşturmanıza yardımcı olur. Alt ve üst modüllerden oluşan modeller size işlevsel bir kullanım imkanı tanırken boy dolapları ise dar alanları etkin bir şekilde değerlendirmenizi sağlar. Dilerseniz banyoda bulunan çamaşır makineniz için de bir dolap yaptırabilir ve ortamın minimal bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz.


Banyo dolabının rengine karar verirken beyaz, krem veya bej gibi açık tonlara yönelerek banyonuzun daha ferah görünmesine imkan tanıyabilirsiniz. Ayrıca açık renkli dolaplar koyu renklere göre su damlacıklarını ve tozlu görünümü de daha az belli eder. Diğer taraftan dolabınızın raf sayısının farklı ölçülerde olması da kullanım sırasında size avantaj sağlar. Farklı boyutlardaki gözleri olan dolaplara değişik ölçülerdeki ürünlerinizi kolayca sığdırabilirsiniz. Dolap için malzeme seçiminde bulunurken suya dayanıklı malzemeleri tercih etmeniz ürünün uzun ömürlü olmasına katkı sağlar. Sunta ve MDF gibi malzemeler hem dayanıklıdır hem de doğal bir görünüm sunar. Banyo dolaplarınızı dekorasyonun son aşamasında seçerek diğer eşyalarla bütünlük yakalayabilir, banyoyu görsel açıdan daha estetik hale getirebilirsiniz.  


2. Her Tarza Uygun Klozet Modelleri 

Decoverse Blog

Banyo dekorasyon tarzınıza göre klozet modelleri seçerek banyonuzun çok daha lüks bir görünüm kazanmasına yardımcı olabilirsiniz. Banyoların en nitelikli vitrifiye ürünlerinden biri olan klozetleri ihtiyaçlarınıza uygun olarak seçtiğinizde uzun yıllar kullanabilirsiniz. Klozet  ölçüleri genellikle standarttır. Klozetinizi seçtikten sonra kapak konusunda klozetin ölçüsüne ve malzemesine göre tercihler yapabilirsiniz. Eğer küçük bir banyonuz varsa klozet seçiminde daha kompakt modellere yönelerek alandan tasarruf edebilirsiniz. Yine tesisatınızın uygun olması halinde gömme rezervuar veya asma klozet kullanarak ekstra alan kazanabilirsiniz.


Asma klozetler hem daha minimal hem de zarif görünümlü bir banyo ortamı için ideal ürünlerdir. Banyo temizliğinizi daha pratik hale getirecek şık tasarımlar sayesinde daha avantajlı bir kullanım elde edebilirsiniz. Klasik banyo tasarımı sevenlerdenseniz otantik tasarım unsurları taşıyan ayaklı modeller sizin için ideal olabilir. Ek olarak eski tip kıvrımlı klozetler seçerek dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz. Modern ve çağdaş bir görünüm için ise sade veya keskin hatlara sahip modelleri inceleyerek en beğendiğiniz ürüne karar verebilirsiniz.


3. Banyoların Vazgeçilmez Parçası Şık Duşakabinler 

Decoverse Blog

Banyoların en önemli tamamlayıcılarından olan duşakabinler birbirinden farklı tasarım detayları ile banyolara lüks bir dokunuş katar. Doğru ölçülerde seçilen şık banyo setleri ile birleşen ürünler hem konforlu hem de işlevsel bir kullanım vadeder. Banyonuzun ölçülerine uygun duşakabinler ve duş seti  ve sistemleri ürünleri ile daha ferah bir görünüm yakalayabilirsiniz. Banyonuz geniş ölçülerde ise geometrik şekilli ve desenli modellerle ortamın havasını bir anda değiştirebilirsiniz. Kaliteli silikon ve fitillerle monte edilen ürünleri nitelikli özellikleri sayesinde uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Açılır kapanır kanatlara sahip duşakabin modelleri büyük metrekareli banyolar için tercih edilebilir. Form olarak ise dikdörtgen şekilli modellere öncelik vererek daha ferah kullanım imkanı yakalanabilir.


Banyonuz küçük metrekarelerde ise duş kabini seçiminizi şeffaf renkli, cam ve sade modellerden yana yaparak ortamın olduğundan daha geniş görünmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca sürgülü kapı modelleri ile ortamda alan tasarrufu elde etmeniz mümkün. Küçük ölçekli banyolarda cam sürgülü kapı modelleri ile ortamın ambiyansını estetik hale getirebilirsiniz. Dar alanlarda tercih edeceğiniz kabin şekli için kare formlar ideal olacaktır. Bu ürünler banyoda fazla yer kaplamaz ve size daha geniş bir kullanım alanı tanır. Duşakabin seçiminizi banyo ölçülerine göre tamamladıktan sonra kabininize ve dekorasyonunuza uygun duş seti aksesuarları ile tasarımınızı hoş bir görünüme kavuşturabilir, detaylarda yer vereceğiniz lüks seçimler sayesinde ortamı elegant kılabilirsiniz.


4. Dekoratif Çözümler İçin Raf Modelleri 

Decoverse Blog

Banyonuzdaki havlular, kişisel bakım ürünleri ve çeşitli aksesuarlar için kurtarıcı rol üstlenen raf modelleri, ortamın yaratıcı çözümlerle göz alıcı hale gelmesini sağlar. Tekerlekli banyo rafları, ahşap modeller, duvara monte edilen ürünler veya köşe rafları… Raf modelleri tasarım, boyut ve malzeme açısından pek çok farklı çeşitten oluşur. Banyoların çok daha düzenli ve şık görünmesine imkan tanıyan raf modelleri sayesinde banyonuzda yaratıcı çözümler elde edebilirsiniz. Ahşap köşe rafları özellikle küçük alanları değerlendirmek için ideal modellerden biri. Ahşabın doğal görünümünden yararlanarak banyo ortamınızı daha canlı bir hale getirebilir, raf üzerine yerleştireceğiniz bitkilerle natürel bir hava yakalayabilirsiniz. Dar alanlara monte edilen raflar ise çeşitli aksesuarlardan havlu ve kişisel bakım malzemeleri ne kadar birçok ürün için ideal bir depolama görevi görür. Çamaşır makinesinin üstü gibi atıl alanları raf modelleri ile daha kullanışlı kılabilirsiniz.


Geniş banyolar için ayaklı raf modelleri gösterişli seçimler olabilir. Ahşap veya metal gibi değişik malzemelerden seçeceğiniz ayaklı raflar üzerine göz alıcı obje ve süsler koyabilir ya da hasır sepetlerle farklı görünümler yakalayabilirsiniz. Çağdaş tasarıma sahip banyolar için geometrik tasarımlı raflar, ortamda dikkat çekici bir hava oluşturur. Bu rafları minimal objelerle süsleyerek yaratıcılığınızı gözler önüne serebilirsiniz. Ayrıca lavabonuzun yanında kullanabileceğiniz ince uzun raflarla banyoyu daha çekici bir hale getirebilir ve şık havluluk modelleriyle dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz.


5. Banyonuzu Ferah Gösterecek Dekoratif Aynalar 

Decoverse Blog

Dekoratif ayna modelleri banyolara ruh katan en önemli aksesuarlar arasındadır. Banyonuzun tasarımına ve metrekaresine göre tercih edebileceğiniz dekoratif ayna çeşitleri sayesinde alanı çok daha ferah ve geniş gösterme şansı yakalayabilirsiniz. Raflı aynalardan farklı forma sahip tasarımlara kadar oldukça zengin bir çeşitlilikte sunulan ayna modelleri ile ortama stil kazandırabilirsiniz. Modern tasarıma sahip banyolar için geometrik ayna modellerine yönelebilir, dilerseniz aynanızı LED ışıklarla süsleyerek daha dikkat çekici bir forma kavuşturabilirsiniz.


Dar banyolar için raflı ayna modelleri tercih ederek ürünü hem ayna hem de raf olarak çok amaçlı kullanabilirsiniz. Geniş bir banyonuz varsa değişik tasarımlardan oluşan boy aynası seçeneklerini de değerlendirmeniz mümkün. Eğer banyonuzdaki aynayı daha zarif hale getirmek isterseniz aynanızı ahşap varaklı bir çerçeve ile kaplatarak rustik ve iddialı bir dekorasyona imza atabilirsiniz.


Siz de yukarıdaki önerilerle ve Decoverse ile banyolarınızı stil sahibi bir görünüme kavuşturabilirsiniz. 

Decoverse Blog
Diğer Blog İçeriklerine Göz Atın
Karşılaştır