{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Yeni Bir Banyo Nasıl Düzenlenir ve Banyonuzda Olmazsa Olmazlar!

Decoverse Blog

Banyolar evin diğer odalarıyla benzer dekorasyon stilleri barındırabilir ya da çok farklı bir konsepte sahip olabilir. Çünkü banyolar bir evin en önemli alanlarıdır ve kendinizi en iyi hissedeceğiniz şekilde düzenlenmelidir. İdeal banyo düzenini bulmak düşündüğünüz kadar kolay olmayabilir. Ancak işinizi kolaylaştıracak birkaç ipucu ile içinden çıkmak istemeyeceğiniz şık, ferah ve rahatlatıcı bir banyoya sahip olabilirsiniz. Mevcut bir banyoyu yenileyecekseniz, tüm bağlantıları korumak en kolay yoldur. Bununla birlikte bağlantıları değiştirerek geniş çaplı bir değişim istiyorsanız asma klozet, ankastre batarya, monoblok lavabo gibi daha modern ürünler arasından seçim yapmanız gerekebilir. Bu tür seçimlerle tamamen kendi tarzınızda güzel bir banyo elde etmekle kalmaz, ufak dekorasyon hileleri ile sınırlı alanı mümkün olduğunca etkili bir şekilde kullanmayı da başarabilirsiniz.


Banyo alanlarını etkili ve fonksiyonel bir şekilde dekore etmek de sizin elinizde. Bu nedenle iyi bir dekorasyonla hem oldukça şık hem de tüm ihtiyaçlarınıza yanıt veren bir banyo için ilk olarak önceliklerinizi belirlemeniz, nasıl bir dekorasyon stili istediğinize karar vermeniz ve  daha sonra da uygun ürünleri seçmeniz gerekir.


Gelin modern banyolarda olmazsa olmaz ürünlere ve banyo düzenlenme ipuçlarına birlikte göz atalım.



Size Alan Kazandıracak Banyo Düzenleyicileri Nelerdir?

Decoverse Blog

Hayallerinizdeki banyo tasarımı her zaman iyi bir banyo düzeni ile başlar. Banyo düzenleme, mevcut alanlarınızdan henüz fayansları dahi döşenmemiş banyolara kadar farklı şekillerde yapılabilir. Örneğin, kurulu ama küçük ve kullanışsız bir banyonuz varsa ya da mevcut banyonuz değişen ihtiyaçlarınıza ayak uyduramıyorsa yenilenmenin zamanı gelmiş demektir.


Banyoların temel parçaları dışında çok yönlü dolaplar, aynalı lavabo dolapları, etajerli lavabolar, tezgâh üstü raflar, havluluk ve askılık gibi düzenleyiciler hayat kurtarıcı özelliklere sahip olabilir. Örneğin, küçük banyo düzeni büyük dolaplar, geniş lavabo tezgâhları için uygun olmayabilir. Bu nedenle asma bir lavabo ile birlikte eşyalarınızı düzenli bir şekilde muhafaza etmeniz için ekstra alanlara ihtiyacınız vardır. Banyonuzda ince ve yer kaplamayan bir dolap kullanabilirsiniz. Ancak önemli olan hem dolabın özellikleri hem de nasıl kullandığınızdır. Banyo deterjan düzenleyici gibi raflı sistemleri, sepetli düzenleyicileri dolap içine entegre ederek kullanmanız mümkün. Böylece ürünlere her ihtiyacını olduğunda hemen ulaşabilir, banyo alanınızdan harcamadan ve görüntü kirliliği yaratmadan düzenlemiş olursunuz.


Banyo düzenleme aksesuarları tuvalet kağıtlığı, havluluk, çekmece düzenleyicileri gibi küçük ürünler de olabilir. Küçük ama oldukça işlevsel olan bu ürünler özellikle küçük banyo düzeni için olmazsa olmazlar arasındadır. Örneğin banyo dolabı genellikle deterjanlar, sabunlar, şampuanlar, diş macunları, bakım ürünleri, havlular, tuvalet kağıtları gibi temel ihtiyaçların muhafaza edildiği ve karışmaya meyilli alanlardır. Bu tip alanlarda kullanılan küçük düzenleyici  ürünler, eşyalarınızı kategorize etmenize ve daha düzenli kullanmanıza yardımcı olur. Banyo dolabı düzenleyiciler pek çok farklı şekilde tasarlanır. Eşyalarınıza göre aralarından seçim yapabilir, şık ve düzenli banyonuz için küçük ama etkili bir adım atabilirsiniz.


Açık sistem banyo rafları da modern banyoların öne çıkan parçaları arasındadır. Özellikle havlularınızı düzenli bir şekilde yerleştirdiğinizde modern ve şık görünüm yaratır. Bu tip açık sistemlere banyo rafı düzenleme aksesuarlarıyla daha sade bir hava kazandırabilir, banyolarınızın her zaman düzenli görünmesini sağlayabilirsiniz. Öte yandan havlularınızı çamaşır odanızda da muhafaza edebilirsiniz. Ancak hem yeterli alanınız olmayabilir hem de misafir banyolarında tüm ihtiyaçları banyo içinde tutmak isteyebilirsiniz. Bu nedenle banyoda havlu düzeni de oldukça önemlidir ve dolapla birlikte düzenleyicilerden yardım almanız büyük kolaylık sağlayabilir.



Banyonuzu Aksesuarlar ile Renklendirmeyi Unutmayın!

Decoverse Blog

Yeni bir banyo ya da banyonuzu yeniden düzenlemek istediğinizde şık vitrifiye ürünleri ve banyo mobilyaları yeterli gibi görünür. Ancak banyolarınızı düzenli gösteren ve daha işlevsel hale getiren bazı aksesuarlar da gereklidir. Çünkü küçük dokunuşlarla banyolarınızı istediğiniz stilde dekore edebilir, alanlarınızı daraltmadan ihtiyaçlarınızı uygun şekilde yeniden düzenleyebilirsiniz. Modern, rustik ya da İskandinav stile uygun aksesuar setleri kullanabilir, askılardan çekmece düzenleyicilere kadar çeşitli ürünler yerleştirerek ortak alanlarınızı kişiselleştirebilirsiniz. Aksesuarların birçoğu herkesin kullanımı için uygundur, ancak aksesuar kullanarak bazı alanları sadece size özel hale getirebilirsiniz. Örneğin banyo çekmece düzenleyici ürünler, alanları belirlemek için idealdir. Banyo tezgahlarında ya da dolaplarında bulunan çekmeceleri bölümlere ayırır ve böylece kişisel alan yaratabilir.


Aksesuarlar hem düzen hem de banyoya farklı bir ambiyans kazandırmak için idealdir. Önemli olan banyonun genelinde kullanılan aksesuar malzemesi ve renkleridir. Lavabo bataryası krom ya da mat siyah renkte ise dolap kulpları, lamba ve aplik, raflar, düzenleyicileri ve aksesuar setleri aynı veya benzer malzemelerden olmalıdır. Böylece dekorasyon hem şık hem de göz yormayan bir şekilde tamamlanmış olur. Malzemeyle birlikte en önemlisi renktir. Ancak her zaman çok beğendiğiniz ve banyonuza tam uyum sağlayan eşyalar, aksesuarlarla uyum sağlamayabilir. Bu gibi durumlarda ise kontrast sağlamak için zıt renkler seçebilirsiniz. Beyaz banyo dolaplarına siyah kulplar, siyah bir lavabo ile gümüş ya da altın renkte bataryalar son derece şık bir görünüm kazandırır. Tabii ki daha çarpıcı renkler de kullanmanız mümkün. Ancak çok farklı renklerin sayısını ve yoğunluğunu ne kadar az tutarsanız banyonuz o kadar sade ve şık görünür.



Banyoların Vazgeçilmez Parçaları!

Decoverse Blog

Bir banyo için olmazsa olmaz denilebilecek parçalar kullanım alışkanlıklarına göre değişebilir. Bununla birlikte duş teknesi, duşakabin, lavabo, tezgâh, lavabo bataryası gibi vitrifiye ürünler temel parçalardır. Ancak modern ve işlevsel bir banyonun daha farklı ihtiyaçları vardır. Örneğin, banyonun derinliğini artıracak ve daha ferah bir alan yaratacak büyük aynalar. Aynalar ve daha pek çok banyo yardımcısı şöyle sıralanabilir:


●  Aynalar, tıpkı lavabolar gibi banyoların olmazsa olmazlarının başında gelir. Hem estetik hem de işlevsel açıdan banyoları tamamlayan aynalar, ışığın ideal şekilde yayılmasına yardımcı oldukları için banyonuzun dekorasyonuna katkı sağlarlar.


●  Öte yandan banyolarda depolama alanını en üst düzeye çıkarmak işlevselliği artırır. Ancak bunu banyonuzu daraltmadan ve karmaşaya sebep olmadan yapmanız gerekir. Örneğin, dolaplı banyo aynaları neredeyse görünmezdir.


●  Şık bataryalar hem lavabo hem de duş kullanımında ön plandadır. Duş sisteminin yanı sıra şık bataryalar kullanabilir, dekorasyona birkaç dikkat çekici parça ekleyebilirsiniz.


●  Çamaşır sepetleri banyo ve çamaşır odalarının vazgeçilmez parçalarıdır. Rustik bir dekorasyon tarzında rattan sepetler seçebilir, daha modern tasarımlar için ise dolaplı modelleri tercih ederek görünmez kirli sepetlerine sahip olabilirsiniz.


●  Tuvalet kağıtlığı, çeşitli havluluklar, askılar, saç kurutma makinesi askısı gibi aksesuarlar küçük ama banyolarda hayat kurtaran ürünlerdir. Basit ama dekorasyonda da önemli yere sahip bu aksesuarlar birbirini tamamlayacak şekilde seçilebilir. Böylece banyo bütünlüğü bozulmamış olur.


●  Banyoda gerçekten göze çarpan bir öğe olduğunda iki şeyi başarmış olursunuz. Birincisi, banyonuzu büyüleyici hale getirirsiniz, ikinci olarak ise çarpıcı öğe nedeniyle alan daha büyük görünür. Bunun için banyonuza bağımsız bir küvet yerleştirebilirsiniz.


Yeni bir banyo tasarımı için ihtiyacınız olan tüm ürünleri Decoverse sitesinde bulabilir ve hemen alabilirsiniz.

Diğer Blog İçeriklerine Göz Atın
Karşılaştır