{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Yeni Evliler İçin; Görenlere Keşke Dedirten Banyo Dekorasyonu Fikirleri

Decoverse Blog

Yeni evliler için banyo tasarlamak, partner ile bağ kurmanın eğlenceli ve keyifli yollarından biridir. Banyolar, evlilik hayatı boyunca rahatlatıcı ve sakinleştirici bir ev ortamı yaratmanın temelini oluşturur. Aynı zamanda şık ve sofistike detaylarla donatılmış bir banyoda vakit geçirmek yeni evli çiftlerin yoğun bir güne hazırlanmalarına ya da yorgunluğu atmalarına da imkân sunar. Elbette banyo dekor süsleri, aksesuar ve mobilyaları seçerken baştan aşağı partnerinizle uyum yakalamanız son derece önemlidir. İkinizin ortak zevklerini yansıtan, dingin ve şık detaylarla süslü dekorasyon fikirlerine ihtiyacınız varsa aşağıdaki öneriler sizin için ilham verici olabilir!



Modern Banyo Dekorasyonu Fikirleri


Modern banyolar, temiz ve sade dekorasyon ürünlerinden oluşur. Mobilyadan vitrifiye ve tekstil ürünlerine kadar minimal detayların yer aldığı modern banyolar, yeni evli çiftlere ihtiyaç duydukları sakin ve ferah ortamı en iyi ve en güzel şekilde verebilir. Genellikle monte mobilyalar, nötr renkler, temiz dokular ve fayanslar tercih edilir. Bu tarz dekorasyon fikirleri aynı zamanda alandan tasarruf etmenizi sağladığından daha küçük banyolar için de son derece idealdir. Aşağıdaki modern banyo süsleme ve dekorasyon fikirlerine göz atarak kendinize en uygun temaları seçebilirsiniz.



Duvara Monte Mobilyalar


Yeni evli çiftler genellikle iki kişilik hayatları için daha küçük ve kompakt alanları tercih ederler. Bu nedenle daha küçük banyolara sahip evlerle karşılaşma olasılıkları da yüksektir. Küçük banyo süsleme fikirleri arayanlar için ilk ve en çarpıcı önerilerin başında duvara monte mobilyalar seçmek gelir. Bu tür mobilya, lavabo, küvet ya da klozetler, şık ve pürüzsüz bir görünümün temel unsurları olduğundan banyonun modern görünmesine katkı sağlar. Monte ürünler küçük alanları daha verimli kullanmaya yardımcı olduğu gibi aynı zamanda büyük banyoları ferah gösterebilir.



Şık Aydınlatma Ürünleri

Decoverse Blog

Banyonuzu daha modern ve sofistike göstermek amacıyla ışıklandırma detaylarına dikkat etmeniz son derece önemlidir. Banyonuzda temiz ve net bir atmosfer oluşturmak için olabildiğince doğal ışıktan yararlanmanız gerekir. Doğal ışık almayan bir banyonuz varsa rahatlatıcı ve ferah etki amacıyla spot ışıklarından yararlanabilirsiniz. Spot ışıkları banyo aynası süsleme amacıyla tercih ederek aynı zamanda banyoda güzellik ve hazırlık rutinlerinde profesyonel stüdyolara benzer bir ortam oluşturabilirsiniz. Ayrıca doğal ışığı belirli odak noktalarına yönelterek banyonuzun eşit şekilde aydınlatılması için tavan aydınlatmaları ve duvar niş ışıklandırmaları da ekleyebilirsiniz.



Doğal Bitki ve Çiçekler 

Decoverse Blog

Misafirlerinizin vakit geçirmekten keyif alabileceği şık ve lüks bir banyo ortamını modern detaylarla yaratmak için bitkileri değerlendirmek iyi bir fikirdir. Bitkiler modern bir banyoda harika görünür ve bir dizi banyo tasarım fikrine dahil edilebilir. Fazla bakım gerektirmeden hoş ve doğal bir ortam yaratan bitkileri seçerek banyonuzun daha sofistike ve sakinleştirici bir ortama dönüşmesini sağlayabilirsiniz. Üstelik bazı bitkiler hava temizleme özelliklerine sahip olduğundan ortamın daha hoş kokması için de fırsat sunar. Sukulent tarzı küçük saksı bitkilerinden devetabanı ve orkideye kadar tarzınıza ve kişiliğinize uygun bitkilerle banyonuzu süsleyebilir ve modern dokunuşlar ekleyebilirsiniz.



Lüks Jakuzi ve Küvetler


Modern tarz küçük banyo çeşitleri için son derece uygundur, ancak geniş alanlarda kullanıldığında daha da çarpıcı olabilir. Nötr renklerden oluşan lüks  jakuzi veya küvet türleri, banyoyu son derece modern kılmak amacıyla tercih edilebilir. Jakuziler aynı zamanda yeni evli çiftlerin kendi evlerinde spa ya da beş yıldızlı otel benzeri bir deneyim yaşamalarına da katkı sağlar. Ebeveyn banyoları için tasarlanan küvetler ise açık gri mermer ve parlak beyaz banyolarda oldukça lüks bir görünüm sunar. Bu tarz modern banyolara metal veya oniks banyo dolabı süslemeleri ya da vitrifiye ekleyerek kontrast etkisi yaratabilirsiniz.



Spor Banyo Dekorasyonu Fikirleri


Şıklığı konfor ve lüks ile buluşturmaktan keyif alan çiftler için spor banyo dekorasyon fikirleri son derece cazip olabilir. Hem ilham verici hem de çağdaş çözümlerle banyonuzda konforun hakim olduğu lüks spor banyo alanları yaratmak isteyebilirsiniz. Tek kelime ile çarpıcı görünen bir banyo için geometrik karolardan monokrom detaylara kadar pek çok spor dekorasyon fikri bulabilirsiniz.



Grafik Desenli Karolar


Banyonuzu görenlerin şaşıracağı kadar eğlenceli ve bir o kadar çarpıcı göstermenin en kestirme yolu dikkat çekici karolar seçmekten geçer. Eğlenceli grafik yer karoları ve duvar fayanslarını banyonuzun boyutuna göre tercih edebilirsiniz. Küçük alanlarda kalabalık hissinden uzaklaşmak için minimal desenlerden oluşan karoları kullanmak spor görünüm yaratabilir. Geniş banyo alanlarında ise çarpıcı ve koyu grafik desenli karoları uygulayarak çarpıcı kombinler  oluşturabilirsiniz. Spor temayı vurgulamak için banyo aynası süsleme amacıyla karoları dekorasyonunuzda kullanabilirsiniz.



Cam Duş Kabini


Cam, hem modern hem de spor temalı banyoların ortak noktasında yer alan en işlevsel malzemeler arasında yer alır. Cam duş kabini seçenekleri ise şık ve lüks karolarla spor bir tarz oluşturmanıza katkı sağlar. Kontrast tonlarda çerçevelerle zenginleştirilen duş kabini çeşitleri, hem resmî hem de işlevsel etkisiyle banyonuza spor dokunuşlar ekler. Küçük bir alana sahipseniz hem küvet hem de duşu içine alan cam ürünleri tercih edebilirsiniz.



Monokrom Dekorasyon Teması


Banyoları en kısa yoldan spor, çarpıcı ve gösterişli göstermek için monokrom temasını izlemek her zaman iyi bir fikirdir. Siyah ve beyazın kontrast etkisini yansıtan monokrom teması, mobilya, fayans ve aksesuarlar dahil olmak üzere pek çok üründe spor bir tema yaratabilir. Bu doğrultuda siyah-beyaz geometrik karoları minimalist beyaz banyo süsleme aksesuarları ile birleştirebilirsiniz. Beyaz banyo dolaplarını benzer şekilde siyah aksesuarlar, vitrifiye ve tekstil ürünleri ile harmanlayarak çağdaş ve spor temalı dekorasyon oluşturabilirsiniz.


Renkli Banyo Dekorasyonu Fikirleri 

Decoverse Blog

Hazırlanmayı ve banyoda vakit geçirmeyi daha keyifli hale getirmek istiyorsanız renklerin gücünden yararlanmayı düşünebilirsiniz. Renkli banyo fikri pek çok kişiye son derece cesur ve dikkat çekici olabilir. Ancak neşeli, dinamik ve sofistike bir ortam yaratırken renklerin enerjisi her zaman işe yarayacaktır. Baş döndürücü bir görünüm için cesur bir renk tonu, yer karoları veya duvar kağıdı gibi canlı banyo duvar fikirlerini tercih edebilirsiniz. Aşağıdaki dekorasyon fikirleri ile renkleri banyonuzda nasıl kullanmanız gerektiği konusunda ilham alabilirsiniz.

●  Banyonuza kişilik ve karakter katmak amacıyla alandaki farklı noktaları vurgulayarak renk bloklama trendini deneyebilirsiniz.

●  Eğlenceli ve sıcak bir banyo atmosferi için kırmızı, turuncu ya da pembe vurgular ekleyebilirsiniz.

●  Mavi, turuncu ve yeşil banyo fikirleri ile kontrast temasını uygulayarak son derece şık bir ortam yaratabilirsiniz.

●  Marine temasını banyonuza taşımak için mavi ve beyazın klasik uyumunu tercih edebilir ve mercan banyo süsleme aksesuarları seçebilirsiniz.

●  Toprak tonlarını ahşap mobilya ve pirinç aksanlarla eşleştirerek banyonuzda eşsiz bir uyum yakalayabilirsiniz.

●  Fazla çaba harcamadan banyonuza renk katmak istiyorsanız yapıştırma duvar kağıtlarını da tercih edebilirsiniz.


Siz de farklı dekorasyon fikirlerini banyonuzda uygulamak istiyor ancak nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız hemen Decoverse'ü ziyaret edin.

Diğer Blog İçeriklerine Göz Atın
Karşılaştır