{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Gün Işığı Almayan Banyolar için Bitki Önerileri

Decoverse Blog

Bitkiler yaşam alanlarını şık hale getiren ve ortama doğallık katan dikkat çekici unsurlar arasında bulunur. Doğanın şifalı gücünden yararlanmak ve evleri yeşilin benzersiz tonları ile buluşturmak için en ideal yöntem ev bitkileridir. Son yıllarda ev dekorasyonlarında sıklıkla kullanılan ve evin tüm alanlarını kaplayan bitki dekorları; antre, mutfak ve salonlardan sonra şimdi de banyolarda boy göstermeye başladı. Siz de yaşam alanlarının en özel yerlerinden biri olan banyolarınıza yeşil dokunuşlar yapmak için banyo bitkisi ürünlerinden faydalanabilir, ortamı çok daha doğal bir ambiyansa kavuşturabilirsiniz. Ancak banyolarda bitki yetiştirmek sanıldığı kadar kolay değildir. Işık almayan ve sürekli rutubetli olan bu ortamlar her iç mekan bitkisi için elverişli özellikler taşımayabilir. Banyo çiçeği seçerken güneş almayan mekanlarda yetişen bitkiler arasından seçim yapabilir veya yapay bitkilerle mekanı daha estetik hale getirebilirsiniz. Peki, banyo çiçek modelleri nelerdir ve banyo çiçek dekor ürünleri nasıl seçilmeli? Gelin, banyo bitkisi seçimi konusunda merak edilenleri daha yakından inceleyin.

Bitki Seçiminde Banyo Boyutunun Önemi Nedir?

Decoverse Blog

Doğa üzerindeki her bitki; ısı, ışık ve nem ihtiyacı türüne göre değişiklik gösterir. Bitkiler ev yaşamına canlılık ve estetik katan önemli ögelerden biridir. Banyoya uygun bitki seçiminde yalnızca bitkinin ışık ihtiyacına göre değil, aynı zamanda banyo boyutuna göre de seçim yapılması gerekir.

 

Bazı bitkiler türleri gereği geniş yapraklara sahip olup yapı olarak hızla büyüme potansiyeline sahiptir. Bu tür bitkiler küçük ölçekli banyolarda fazla alan kaplar ve hareket özgürlüğünü kısıtlar. Örneğin, salon yaprağı ve deve tabanı gibi bitkiler ışık almayan ortamlara uygun olmasına rağmen geniş yapraklı bitkiler grubundadır. Bu nedenle küçük banyolar yerine büyük metrekareli banyolarda tercih edilebilir. Yine duvar sarmaşığı, yaprak güzeli begonya gibi sarmaşık türü bitkiler de küçük ölçekli banyolar yerine daha geniş ortamlarda tercih edilebilir.

 

Eğer banyonuz küçükse sukulentler, minik kaktüsler veya hem suda hem de toprakta yetişen bambulardan alarak banyonuza bitkilerin yemyeşil dokunuşunu ekleyebilir ve son derece natürel ortamlara imza atabilirsiniz. Banyonuz büyük metrekareye sahipse o halde dekorasyon stilinize uygun saksılar seçip içerisine gösterişli ve hoş bitkiler ekebilir, banyonuzu çok daha sıcak bir atmosfere kavuşturabilirsiniz. Pampu palmiyesi, orkide gibi bitkiler banyonuza lüks hissi katacak bitkiler arasındadır. Bitkileriniz için banyo aksesuarları ile uyumlu saksılar seçerek elegant mekanlar oluşturabilirsiniz.

Hangi Bitkiler Işıksız Yaşayabilir?

Decoverse Blog

Bitkilerin temel ihtiyacı su ve güneş ışığı olarak bilinse de bazı bitkiler sanılanın aksine güneş ışığından hoşlanmaz. Karanlık ortamlarda daha kolay yetişen söz konusu bitkiler güneş ışığı olmayan yerler için idealdir. İşte çoğunlukla güneş ışığı almayan ortamlardan biri olan banyolar için en uygun bitki önerileri!

 


1.  Çin Herdemyeşili

 

Pek çok kültürde şans bitkisi olarak anılan Çin herdemyeşili, çarpıcı yaprak desenleri ile öne çıkan bir bitki. 22 alt türü olan bitki, gün ışığını sevmeyen türler arasında. Çin herdemyeşilini banyonuzda iyi bir şekilde yetiştirmek için ihtiyacınız olan tek şey, nemli toprak.


2.  Paşa Kılıcı

 

Bakımı en basit bitkiler arasında bulunan paşa kılıcı, ışıksız ortamda çok rahat yaşayabilen seçeneklerden biri. Örgülü ve düz çeşitleri olan bu bitki, orta ve büyük ölçekli banyolarda natürel bir dokunuş yaratmak için ideal. Paşa kılıcının renkli modelleri ise banyosuna renk katmak isteyenler için uygun bir seçenek olabilir.

 

3.  Şans Bambusu

 

Güneş ışığından hoşlanmayan bitkilerden biri olan şans bambusu, en çok banyo ve ofislerde kullanılır. Bu bitkileri su dolu bir vazonun içerisine koymanız, suyunu 2 veya 4 haftada bir değiştirmeniz yeterli. Dilerseniz şans bambusunu toprağa ekmeniz de mümkün. Şans bambusu modelleri çok yer kaplamaması sayesinde küçük banyolarda da doğal bir ambiyans için rahatlıkla tercih edilebilir.


4.  Kurdele Çiçeği

 

Yapraklarını dışarı doğru salan kurdele çiçeği, kabarık formu ile göz dolduran bitkiler arasında. Bakımı kolay olan ve karanlık ortamlarda da büyüyebilen bitki türü, kirli havayı temizleme özelliği ile öne çıkar.


5.  Deve Tabanı

 

Geniş yaprakları ve ihtişamlı görünümü ile büyük banyolara şık bir dokunuş katan deve tabanı, ışıksız ortamda hızlıca büyüyebilen bitkilerden biri. Yılda bir kez toprak ve saksı değişimine ihtiyacı olan bitki, parlak yeşil yaprakları ile banyolara farklı bir hava katmak için ideal.


6.  Dua Çiçeği

 

Rengarenk yapraklarıyla dikkatleri üzerine çeken dua çiçeği, yapraklarını gündüz açıp geceleri kapatan bir türdür. Karanlıkta yetişen dua çiçeğinin toprağını her daim nemli tutmanız ve sularken ılık su kullanmanız bitkinizin sağlıklı büyümesine yardımcı olur.

Decoverse Blog

Nem Oranı Yüksek Banyolarda Bitki Seçimi Nasıl Olmalı?

Decoverse Blog

Banyo ortamını canlandırmak ve ambiyansını natürel bir forma kavuşturmak için karanlık ortamı seven bitkilerin yanı sıra nemli ortamda büyüyen bitkileri de tercih edebilirsiniz. Banyolar suyun en çok kullanıldığı alanlardan biridir. Özellikle havalandırma imkanının az olduğu küçük ve kompakt banyolar yüksek nem oranı ile bilinir. Bu tür alanlarda nemli ortamda yetişebilen bitkiler seçerek banyonuza estetik bir görünüm katabilirsiniz.

 

Fil kulağı çiçeği, yüksek nemi seven ve dolaylı ışıktan hoşlanan bir bitki olduğu için banyonuza hareket katmak için ideal bir seçenektir. Hava bitkisi, 650 alt türü ile dünyanın en çok bilinen bitki türlerinden biridir. Toprağa ihtiyaç duymayan bu bitkinin en çok sevdiği şey, nemli bir ortamdır. Bu yönüyle banyolar için harika bir seçim olan hava bitkisini haftada birkaç kez su püskürterek sulamak yeterli. Nem seven bir diğer bitki ise aloe veradır. Değişik saksılar içerisinde yetiştirebileceğiniz aloe veranın her noktasını eşit şekilde sulayarak bu bitkiyi banyonuza şık bir unsur olarak ekleyebilirsiniz. Bitkilerle süsleyeceğiniz banyonuzu dilerseniz toprak tonlarında banyo tekstili ürünleri ile daha uyumlu bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Banyo Dekorasyonunda Yapay Bitki Önerileri

Decoverse Blog

Banyonuzda canlı bitkiler yerine yapay bitki türleri kullanmanız da mümkün. Dekorasyona sofistike bir hava katan yapay banyo çiçeği modellerini değişik renkte saksılarla süsleyerek özgün banyo tasarımlarına imza atabilirsiniz. Çiçek bakımı ile uğraşmak istemeyen ama banyosunda doğal bir görünüm arzu edenler için pek çok banyo çiçek dekor ürünü mevcut. Yapay çiçek modelleri banyolarda tek başına veya gruplar halinde kullanılabilir. Banyonuzun rengine, aydınlatma seçeneklerine, tarzına ve aksesuarlara göre farklı seçimler yapabilirsiniz.

 

Banyonuza elegant bir hava katmak için dağ lalesi, manolya ve beyaz gerbera gibi şık bitki çeşitlerini değerlendirebilirsiniz. Rengarenk görünümleri ile dikkat çeken bu bitki çeşitlerini dilerseniz şık raflar üzerinde, dekoratif saksılar içinde ya da cam vazolarla birlikte kullanmanız mümkün. Eğer banyo alanınız darsa raflar, banyo köşesine dizilen küçük formlu saksılar ve lavabo üzerinde tercih edebileceğiniz minik bitkilerle ortamda lüks ve modern bir stil yakalayabilirsiniz. Geniş banyo alanlarında ise tavandan sarkıtacağınız bitki çeşitleri ve geniş vazolarla mekanı havalı ve şık bir ambiyansa kavuşturmanız mümkün.

 

Siz de yukarıdaki önerileri göz önüne alarak banyonuzda canlı veya yapay çiçek seçimleri yaparak ortama modern bir görünüm kazandırabilirsiniz. Banyo dekorasyonu yaparken ihtiyacınız olan banyo ürünleri ve hizmetler için Decoverse’ü inceleyerek hayalinizdeki banyo tasarımını kolayca gerçeğe dönüştürebilirsiniz.

Diğer Blog İçeriklerine Göz Atın
Karşılaştır