{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Küçük Banyonuzu Büyük Göstermenin 5 Yolu

Decoverse Blog

Banyolar evlerin en sık kullanılan alanlarından biridir ve iç açıcı görünmelerini sağlamak yaşam alanlarınızı daha konforlu hale getirmenin en iyi yoludur. Stüdyo dairelerin popülerliği nedeniyle daha minimal tasarlanan banyolar sizi, ufak değişikliklerle köklü çözümler üretmeye yönlendirebilir. Ancak bunun için endişelenmenize gerek yok. Çünkü havlupandan duşakabine, lavabodan küvete kadar banyoya dair tüm tasarımlar alanlarınızı akıllı kullanmanızı ve dolayısıyla ferah hissetmenizi sağlayabilir.


Öte yandan banyo dekorasyonu hem trendlerle hem de kullanım şeklinizle alakalıdır. Örneğin küçük bir banyoyu büyük göstermek için küvet yerine şeffaf bir duşakabin yerleştirebilirsiniz. Ancak küvet kullanmayı tercih ediyorsanız ayaklı ya da zemin renginde küvetler arasından seçim yapabilirsiniz. Bununla birlikte renk konusu da banyo dahil tüm yaşam alanınızın küçük ya da büyük görünmesinde oldukça etkilidir. Bu gibi küçük hilelerle banyo dizaynı yeniden yapılabilir ve hem kullanışlı hem de ferah bir banyo elde edilebilir.


Küçük banyonuzu kısa sürede daha büyük gösteren ve kolaylıkla uygulanabilen banyo dekorasyonu rehberimize göz atabilirsiniz.



Küçük Banyolarınızı Daha Geniş Gösterecek Küçük Hileler

Decoverse Blog

Küçük bir banyonuz olduğunda yaratıcılık oldukça önemlidir. Ne yazık ki, sınırlı alan nedeniyle birçok konuda seçim yapmanız gerekir. Bu nedenle banyonuzda ne olması gerektiğini önceden dikkatlice düşünmeniz pek çok konuda size rehberlik edebilir. Küvet mi yoksa lüks bir duşakabin mi tercih edersiniz? Bu gibi soruların yanıtlarını vererek eşyalara karar verebilir ve sonrasında ise eşyaların tasarımları hakkında düşünebilirsiniz.


Tüm seçimler tamamlandıktan sonra sahip olduğunuz banyo alanı, daha çok banyo niş modelleri gibi özel bir tasarım olacağı için tüm olasılıklara bakmanız önemlidir. Örneğin küçük bir banyo, yağmur duşu takmak için mükemmeldir. Bu şekilde evinizde bir spa hissi yaratmanız mümkündür. Banyo dizayn modelleri öncelikle büyük parçaların yerleşimi ile alakalıdır, ancak aynalardan tuvalet kağıtlığına kadar pek çok ürün banyo dekorasyonuna büyük katkı sağlar. Bu nedenle gelin banyonuzu daha büyük gösterecek hilelere birlikte göz atalım:


Cam kullanın: Duşakabin ya da perdeniz şeffaf değilse bu banyonuzu parçalara bölünmüş gösterir ve ortak alanın daha dar görünmesine sebep olur. Bunun yerine kabinlerde tamamen cam tercih edebilir, sadece su sıçramalarını önlemek için şeffaf bir duş perdesi seçebilirsiniz. Çünkü cam ve şeffaf nesneler ışığı engellemez ve duvardan duvara yansımasına izin verir. Böylece mekansal bütünlük bozulmamış olur. Daha fazla mahremiyet tercih ediyorsanız buzlu cam ya da buzlanabilen bir kabin camı da kullanabilirsiniz.


Zemini daha az kullanın: Neredeyse tüm banyolarda zemin klozeti, küveti ve duşakabin standarttır. Ancak bu tür parçalar alanların kısıtlı görünmesine neden olur. Küçük bir banyonuz varsa zemini olabildiğince boş bırakmak size fazladan alan kazandırmasa da görsel bir illüzyon sağlar ve daha büyük bir banyo görünümü yaratır. Örneğin, asma klozet, yüzer lavabo kullanabilirsiniz.


Büyük karolar tercih edin: Küçük banyolar genellikle koyu renklerden oluşur, ancak sorun sadece renklerle alakalı değildir. Ferah banyo dizayn modelleri arasında açık renkli ve büyük karolar göze çarpar. Bunun nedeni ise banyo zemininin ya da duvarlarının daha az parçaya bölünmesidir. Çok sayıda derz görüntüsü görsel olarak alan derinliğinin azalmasına neden olur. Bu nedenle büyük ve açık renkli karolar geniş alanlar için altın kural gibidir. Aynı zamanda karo yerleşimi de önemlidir. Klasik dizilimin yerine çapraz şekilde eşleştirilen karoları tercih edebilirsiniz.


Parlak ve Mermer karolar seçin: Mat karolar daha dikkat çekici ve modern görünüm sunar. Ancak parlak seramik ya da mermer ile döşenmiş banyo modelleri her zaman daha büyük görünür. Aynı zamanda hem modern hem de geniş bir banyo istiyorsanız ışığın yansımasına izin veren parlak fayanslar, zemin ile uyumlu olmalı ve bütünlük oluşturmalıdır.


Aynalardan yararlanın: Aynalar sadece banyoları değil tüm yaşam alanlarını daha büyük gösteren aksesuarlardır. Ayna modellerinin yuvarlak ya da dikdörtgen olması fark etmeksizin ne kadar büyük olursa banyonuzu o kadar geniş gösterir. Çünkü dekoratif banyo aynaları, mekanın sınırlarını kaldırır ve devamı varmış gibi hissettirir. Ayrıca gün ışığını ve yapay ışığı yansıtarak banyonun daha aydınlık ve dolayısıyla daha geniş görünmesini sağlar. Bu etkiden yararlanmak için mümkün olan en büyük aynayı seçebilirsiniz. Bununla birlikte küçük alanınızdan daha çok yararlanmak isterseniz aynalı dolaplar arasından seçim yapabilirsiniz.


Küçük Banyolarda Kullanılabilecek Renkler


Işık, banyo dekorasyonunda oldukça önemlidir. Ancak kullanılan renkler de en az ışık kadar etkilidir. Bunun sebebi ise ışığın açık renklerden rahatlıkla yansıyabilmesidir. Olabildiğince renksiz bir banyo dekorasyonu en ferah görünümü sağlayacaktır. Ancak stilinizi banyonuza yansıtmak için minimal şık lavabo, fayans ve klozet gibi pek çok seçim yapmanız gerekir. Küçük banyolarda beyazın yanı sıra krem ve taş tonlarını kullanabilirsiniz. Küçük parçalarda seçilen kontrast renkler ise diğer alanların daha büyük görünmesine yardımcı olacağından koyu tonları da göz ardı etmemelisiniz. Örneğin beyaz asma banyo dolabı üzerine yerleştirilmiş gri, antrasit tonlarında küçük bir lavabo banyonuzun küçük değil aksine büyük görünmesine neden olabilir.


Sarı, kırmızı, mavi, yeşil ve daha pek çok canlı renk, banyonun genelinde açık tonlar kullanıldığında rahatlıkla tercih edilebilir. Bununla birlikte yeşil ve beyaz uyumu banyolar için modern bir görünüm sunar. Renkler banyo dekorasyonlarının büyük bir parçasıdır. Örneğin spa havası yaratırken aynı zamanda banyonuzun küçük görünmemesi için mavi ve beyaz tonlarını harmanlayabilirsiniz. Çünkü mavinin açık ve koyu fark etmeksizin tüm tonları suyu çağrıştırır. Böylece ferah bir alan algısı yaratır. Bununla birlikte her dekorasyonda olduğu gibi renk kullanımı ne kadar açık olursa elde ettiğiniz uzamsal etki daha büyük olacaktır. Fakat banyonuzun görünümünü daraltmayan siyah zemin istiyorsanız büyük kare parçalar tercih edebilirsiniz.


Sadeliğin Şıklığı ile Banyonuzu Yeniden Düzenleyin

Decoverse Blog

Banyolardaki eşyaların, mobilyaların ve aksesuarların yerleşimi alan değerlendirme ve görünüm açısından önemlidir. Karmaşık ve birbiri ile uyumsuz parçalar banyo alanında dağınık görünüme ve bu da banyonuzun olduğundan daha küçük görünmesine sebep olabilir. Sadece temel parçalar değil, gündelik kullandığınız aksesuar ya da eşyalar da görünürde ise banyonuzu küçük gösterebilir. Daha düzenli kullanım için küçük alanlarınızı değerlendirebileceğiniz asma mobilyalar tercih edebilir, çekmeceli düzenleyicilerden yararlanabilirsiniz.


Öte yandan banyo dekoratif eşyalar için de mükemmel bir alandır. Işık alan pencere kenarlarına bitkiler yerleştirebilir, banyo tezgahlarınızın köşelerini düzenleyicilerle daha kullanışlı hale getirebilirsiniz. Böylece makyaj malzemelerinizi, saç aksesuarlarınızı ve tüm kişisel bakım eşyalarınızı düzenli bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. Bu tür eşyalarla dağınık görünüm ortadan kalkar ve banyonuzda tekrar bir bütünlük oluşur. Çünkü sade bir görünüm ferah ve şık banyo elde etmek için en önemli dekorasyon önerilerinden biridir. Örneğin beyaz seramik karolar, son derece şık banyo ürünleri arasında yer alır. Minimal desene sahip farklı renk bir fayans ile eşleştirilebilir. Bu sayede banyo mobilyaları beyaz rengin dışında seçildiyse karolarla yeniden sade bir düzen sağlanabilir. 

Diğer Blog İçeriklerine Göz Atın
Karşılaştır