{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

En Çok Tercih Edilen Trend Banyo Fikirleri

Decoverse Blog

Banyolar bir evin en fazla özen ve dikkat gerektirecek alanlarından biridir. Banyonuzu göz alıcı ve imrenilecek bir hale getirmek için trend banyo fikirlerinden yararlanabilir, belli başlı fikirlere kendi dokunuşlarınızı ekleyerek özgün alanlar yaratabilirsiniz. Banyo dekorunuzun; mermer, fayans ve küvet gibi ana elemanlarında yapacağınız değişikliklerle son derece stil sahibi bir ortam oluşturabilirsiniz. Bunun yanında dekoratif ürünler ve çeşitli aksesuarlar yardımıyla banyonuzu eskisinden çok daha estetik bir hale getirmeniz mümkün. Peki, yeni moda banyo modelleri ve dekorasyon tarzları neler? Gelin modern banyo modelleri konusunu hep birlikte yakından inceleyelim.



Vazgeçilmez Renkler: Siyah ve Beyaz Uyumu


Siyah ve beyazın klasik şıklığını sevmeyen yoktur. Hem minimal hem de zarif bir görünüm sergileyen bu iki asil renk tonunu banyolarınıza taşıyarak yaratıcı tasarımlar oluşturmaya ne dersiniz? Her alana anında zengin bir görünüm kazandıran bu renklerden birini daha yoğun, diğerini daha az kullanabilir veya ikisini de dengeli bir biçimde harmanlayabilirsiniz. Uyumlu ve kolay kombinlenen bu renklerden siyahı detaylarda daha fazla tercih ederek ana alanları da beyazın ferahlığı ile buluşturmanız mümkün. Bunun için beyazla kaplı banyo duvarlarını ve zemini beyaz lavabolarla tamamlayabilir; aksesuarlar, dekoratif ürünler, küvet ve dolaplarda ise siyahtan yararlanabilirsiniz.


Öte yandan avangart tasarım tarzını sevenlerdenseniz siyaha duvarlarınızda ve zeminde ağırlıklı bir şekilde yer vererek iddialı dekorasyon stillerine imza atabilirsiniz. Siyah renkten oluşan fayanslar ve yer döşemelerini yine siyah lavabo dolapları ile tamamlayarak zeminle eşya bütünlüğünü yakalayabilirsiniz. Lavabo, banyo setleri ve klozeti ise beyaz renkte seçerek gösterişli bir uyum elde edebilirsiniz. Her iki rengi dengeli kullanmak isterseniz duvarları beyaz fayanslarla kapladıktan sonra bir köşede siyah beyaz fayanslara yer açabilir, zemini siyah tavanı ise beyaz renklerde dekore ederek bütünsel bir görünüm oluşturabilirsiniz. Ayrıca zıtların uyumu olarak bilinen siyah-beyaz ikilisine biraz hareket katmak için kırmızı veya fuşya gibi dekorasyon ürünlerine banyonuzda yer vermeniz mümkün.



Mermerin Zarafeti ile Banyo Şıklığı

Decoverse Blog

Karakteristik yapısıyla dünden bugüne banyo dekorasyonlarının aranılan ürünlerinden olan mermer, zamansız stilini korumaya devam eder. Göz alıcı yüzey damarları ve farklı tarzları ile dekorasyon tutkunlarının vazgeçilmezi olan bu malzeme, banyolarda klas bir dokunuş gerçekleştirmek için ideal. Lüks zeminlerin olmazsa olmazı olan mermere banyo dekorasyonunuzda yer açarak birbirinden çekici görünümler elde edebilirsiniz. Siyah ve beyaz renklerden oluşan mermerleri banyonuzun hem zemin hem de duvarlarında tercih ederek oldukça elegant bir hava yakalamanız mümkün. Bu görünümü modern banyo setleri ve banyo rafı gibi ürünlerle tamamlayarak sadeliğin çekici gücünden yararlanabilirsiniz. 

Decoverse Blog

Diğer taraftan zamana meydan okuyan mermeri farklı renk tonları ve dokularda seçerek banyonuza lüks ve sofistike bir dokunuş ekleyebilirsiniz. Yapısal özelliği sayesinde ışığı artırıcı niteliği ile bilinen mermer, kullanıldığı ortama daha aydınlık ve ferah bir hava katar. Zeminde krem rengi veya gri damarlı mermerler kullanarak natürel bir tarz yaratabilir, bunu çeşitli bitkiler ve doğal taşlarla bir araya getirerek banyonuzda doğal bir ambiyans oluşturabilirsiniz. Kullanıldığı alanda hem minimal hem de üst düzey bir görünüm sergileyen mermer malzemesi doğal taş grubunda olduğu için ürünlerde birbirinden farklı damar ve desen seçenekleri ile karşılaşmanız mümkün. Modern banyo tasarımları için ideal olan mermerin başrolde olduğu dekorasyonunuzu şık armatür takımları ile tamamlayarak görsel açıdan zengin ortamlar yaratabilirsiniz.


Açık Plan Banyo Modelleri ile Ferahlığı Yakalayın 

Decoverse Blog

Yeni nesil banyo tasarımlarında en sık kullanılan modellerden biri de açık plan banyolardır. Duş alanının şeffaf camlar ile ayrılması olarak tanımlanan açık plan banyo modelleri, banyo zemini ve duş bölümünde aynı zemin malzemesi kullanılması esasına dayanır. Bütünsel ve minimal bir görünüme imkan tanıyan bu yeni stilde, modern banyo lavabo modelleri de kendine yer bulmayı başarır. Sade armatürler, minimal duş setleri ve gömme klozet gibi detayları ile öne çıkan açık plan banyolar, oldukça ferah ve geniş bir görünüm yaratılmasına olanak sağlar.


Modern sadeliğin başrolde olduğu açık plan banyo modellerinde duş teknesi kullanımı yerine duşakabin ürünleri tercih edilir. Bu tarz, zarif bir şıklıkla eş anlamlı olup özellikle küçük banyolar için oldukça estetik bir görünüm vadeder. Açık plan banyo dekorasyonunda ahşap malzemeden yapılmış modern banyo dolapları tercih edebilir, rustik bir stile imza atabilirsiniz. Dilerseniz zeminde yakaladığınız bütünlüğü farklı renkte fayans modelleri ile hareketlendirebilir, daha dinamik dekorasyon fikirleri oluşturabilirsiniz. Açık plan banyolarda renk konusunda tutucu olmak şart. Beyaz, siyah, taş ve toprak rengi gibi nötr renkler seçerek minimal stilden çok fazla uzaklaşmamalı, göz yorucu detaylardan olabildiğince kaçınmalısınız. Böylece zeminde elde ettiğiniz uyumu genel dekorasyonunuza da rahatlıkla uyarlamış olursunuz.


Banyonuza Tarz Katacak Fayans Modelleri

Decoverse Blog

Modern ve göz kamaştıran bir banyo dekorasyonunun en önemli unsurlarından biri de stil sahibi fayans modelleri. Geçmişten günümüze farklı alanlarda kullanılan fayanslar duvar kağıtlarının suya dayanıklı olmayan yapısı nedeniyle banyolarda en çok tercih edilen malzeme olmayı başardı. Mükemmel bir ıslak zemin malzemesi olan fayans modelleri artık sadece banyo ve mutfaklarda değil, sıcak iklimi ile bilinen yazlık yaşam alanlarında da çokça tercih edilir. Pek çok model, şekil ve desende üretilen seramik modeller ise fayans çeşitlerinin başında gelir. Piyasada bulunan diğer fayans seçenekleri şu şekildedir:

●  Seramik fayanslar

●  Metro fayanslar

●  Kabartmalı fayanslar

●  Altıgen fayanslar

●  Üç boyutlu fayanslar

Decoverse Blog

Geleneksel desenli yer karolarını farklı desen çeşitleri ile patchwork şeklinde harmanlamak son dönemlerin en tarz dekorasyon fikirlerinden. Duvarın bir bölümünde kullanabileceğiniz bu hareketli görünümü dilerseniz duş alanında da bir veya iki sıra halinde devam ettirerek uyumlu bir tarz elde edebilirsiniz. Metro fayans olarak bilinen nostaljik fayanslar ise banyosunda rustik ve vintage esintilere yer vermek isteyenler için harika çözümler sunar. Minik ölçülere sahip olan bu modeller; gri, siyah ve beyaz gibi farklı renklerin bir araya gelmesi ile dekorasyonda oldukça stil sahibi bir görünüm ortaya koyar. Yine modern banyo tavan modelleri ile eşleştirilebilen bu fayanslarla ahşap dekorasyon ürünlerini bir araya getirmek ve rustik bir hava yakalamak, dekorasyonda son moda trendlerden. Kabartmalı ve rölyef fayanslar ise maksimalist tarzda banyoları sevenler için biçilmiş kaftan. Zengin yaşam alanları oluşturan bu modellerle ihtişamlı görünümlere imza atabilirsiniz. Çağdaş tasarım tutkunları için tasarlanan altıgen fayanslar, değişik formları ve farklı desen özellikleri ile öne çıkar. Sıra dışı görünümü ve etkileyici tarzı ile adından söz ettiren altıgen modelleri banyonuzun sadece bir kısmında kullanarak son derece tarz bir köşe yaratabilir, ortama dinamik bir unsur kazandırabilirsiniz. Son yılların modası üç boyutlu fayansları ise geniş banyo alanlarında kullanarak eğlenceli stiller oluşturmanız mümkün.


Siz de yukarıdaki trend banyo fikirlerinden ilham alarak çağdaş banyo tasarımlarına imza atabilirsiniz. Banyo dekorasyonunuzu yenilerken ihtiyaç duyduğunuz banyo ürünlerine Decoverse ayrıcalığı ile ulaşabilir, her daim göz kamaştıran banyolara sahip olabilirsiniz.

Diğer Blog İçeriklerine Göz Atın
Karşılaştır