{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Siz de Banyonuzda Bu Yanlışları Yapmayın

Decoverse Blog

Banyo dekorasyonunda rahatlık ve genişlik gibi kavramlara önem veren pek çok kişi için banyo kullanım alanının ideal ölçülerde olması önemlidir. Günümüzde özellikle büyük şehirlerde evlerin genellikle küçük metrekarelere sahip olması banyolar için daha az metrekare ayrılmasına yol açar. Ancak banyo dekorasyonu yaparken doğru tercihler ve uygun çözümlerden yararlanarak ortamı çok daha verimli kullanmak mümkün.


Banyo dekorasyonu evin diğer alanlarına göre daha özenli ve seçici olunması gereken yerlerdendir. Banyoların diğer odalardan farkı; ıslak alana sahip olması, içinde tesisat bulunması, pencerelerin daha küçük olması ve banyoya ayrılan ölçünün diğer odalara göre daha az olmasıdır. Bu sebeplerden dolayı banyo tasarımı sırasında doğru hamleleri gerçekleştirmek ve bazı yanlışlardan uzak durmak çok daha canlı ve keyifli alanlar yaratılmasına imkan tanır. Peki, banyo tasarımında nelere dikkat etmelisiniz? Gelin ideal banyo dekorasyonu konusunda merak edilenleri yakından inceleyelim.



Banyo Tasarımında Sıkça Yapılan Hatalar Nelerdir?


Siz de banyonuzu yeni baştan dekore ediyor veya yeni evinize yerleştiğiniz için zevkinize uygun  biçimde banyo tasarımı yapıyor olabilirsiniz. Durum hangisi olursa olsun, banyo dekorasyonunda bazı temel noktalara dikkat ederek hataların önüne geçebilir, çok daha kullanışlı alanlar yaratabilirsiniz. Peki, dekorasyon sürecinde yapılan yanlışlar neler? İşte bilmeniz gereken detaylar…


●  Banyo yerleşim planını hatalı yapmak banyo dekorasyonunda gerçekleştirilen en büyük yanlışlardan. Mekanın nasıl görüneceğini önceden belirlemeden işe başlarsanız dekorasyon sırasında pek çok sorun ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle ön planlama sürecini sakın atlamayın.


●  Banyo dekorasyonunda en önemli hatalardan biri de bütçe planı yapmamaktır. Eğer detaylı bir bütçe planı yapmazsanız işin çok daha maliyetli ilerlemesi kaçınılmaz olur. Önceden piyasa araştırması yapmak ve ihtiyacınız olan ürünler belirlemek size çok önemli avantajlar sağlar. Banyo fayans fiyatları ve banyo dolabı fiyatları gibi konularda seçenekleri incelemek bütçe dostu seçimler yapmanızı kolaylaştırır.


●  Banyo dekorasyon projeniz için eşya seçerken yeteri kadar özenli davranmamak ve araştırma yapmamak sizi bir süre sonra hayal kırıklığına uğratabilir. İstediğiniz dekorasyon unsurlarını uygulamak için yorulmadan ve sıkılmadan kapsamlı bir araştırma yapmaya çalışın. Örneğin, yeni nesil lavabo modelleri, klozet modelleri veya duş kabini seçeneklerinin malzeme kalitesi ve kullanım detayları hakkında bilgi sahibi olarak seçim yaptığınızda çok daha bilinçli tercihler gerçekleştirebilir, hayalinizdeki banyo atmosferine daha kolay ulaşabilirsiniz.


●  Banyo tadilatına başlamadan önce mimar ve ustalarla detaylı bir görüşme yapmadan projeye başlamak çeşitli nedenlerle işin yarıda kalmasına neden olabilir. Proje öncesinde gerekli tüm detayları yazılı bir şekilde kağıda dökmeli, proje süresi ve malzeme satın alımı gibi konulardaki tüm ayrıntılar konusunda karşınızdakilerle mutabakat sağlamalısınız. Böylece tadilat sürecini çok daha sağlıklı şekilde yürütebilirsiniz.



Dikkat! Banyo Aydınlatması Tüm Enerjiyi Değiştirebilir


Banyonuzdaki tüm özelliklerden maksimum fayda sağlamak, banyoda geçirdiğiniz vakti keyifli hale getirmek ve banyo tasarımını çok daha şık kılmak için aydınlatma son derece önemli. Banyonuzdaki ışıklandırma konusunda yanlış seçimler yaparsanız ortamın iç karartıcı görünmesine zemin hazırlarsınız. Öte yandan yanlış aydınlatma tercihleri mekanın daha vasat ve sıradan durmasına yol açar ve banyonuzun fonksiyonlarını dilediğiniz gibi kullanmanızın önüne geçer. Banyonuz ister küçük ister büyük olsun, ortamı en ideal şekilde aydınlatmaya odaklanmalı, mekanın genel ambiyansıyla uyumlu seçimler yapmalısınız.


Banyonuzda doğru ışıklandırma unsurlarını kullanarak ortamın çok daha şık, etkileyici ve keyifli görünmesini sağlayabilirsiniz. Banyonuzda derinlik algısı yaratmak ve banyonuzu olduğundan daha büyük göstermek için ayna yanlarına LED aydınlatma mekanizmaları ekleyerek genel aydınlatma sistemine destek olabilir ve ortamın çok daha geniş ve konforlu durmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca banyoda belirli bir alana dikkat çekmek için vurgulu aydınlatma çözümlerini deneyebilir veya ruh halinize göre tercih edebileceğiniz ayarlanabilir armatürlerle kaliteli bir ışıklandırma sistemi oluşturabilirsiniz. Bu seçeneklerden hepsini bir arada uygulayabileceğiniz gibi banyonuzun ölçülerine ve ışık alma oranına göre bir veya ikisini de kullanabilirsiniz.


Banyonuza Eşya Alırken Ölçülerinizi Göz Ardı Etmeyin

Decoverse Blog

Banyo tadilatınızı tamamladıktan sonra sırada eşya seçimi var. Banyonuzun genel teması ve dekorasyon stiline göre eşya seçimi yapmanız son derece doğal. Ancak banyo ölçülerine göre seçim yapmazsanız mekanın içinde rahat hareket edemezsiniz ve atıl alanlardan yeterince yararlanmadığınız için son derece kalabalık ve sıkışık bir ortamla karşılaşabilirsiniz. Eğer banyonuz küçükse mobilya ve eşya seçiminde mekana uygun ölçülerde kompakt ürünlere yönelmeli, büyük ve gösterişli modellerden uzak durmalısınız. Örneğin, havluluk modelleri için yeriniz yoksa küçük askı ve kancalar yardımıyla pratik çözümler elde edebilirsiniz. Yine büyük banyo dolap takımları yerine daha portatif, taşınabilir çözümler ve duvara monte seçenekleri değerlendirerek alandan tasarruf sağlayabilirsiniz.


Banyo mobilyalarını standart ölçüler yerine daha küçük modellerden seçmek ve duşakabini banyonun atıl alanına konumlandırmak gibi detaylar da daha işlevsel ve verimli kullanım alanları elde etmenize olanak tanır. Modern dekorasyon unsurlarından yararlanmak ve iddialı modeller yerine daha sade çözümlere yönelmek, büyük veya küçük tüm banyolar için göz yormayan ve şık ortamlar yaratmaya yardım eder. Diğer taraftan güvendiğiniz bir mimar ve usta ile görüşüp banyo ölçülerinize en uygun tercihler ve planlama için onların da fikrini alabilir, ortamın çok daha yalın ve fonskiyonel biçimde tasarlanmasını sağlayabilirsiniz.


Hem Şık Hem Kullanışlı Ürünler ile Yanlış Dekorasyondan Kaçının

Decoverse Blog

Banyolarda hiç kimse eşya kalabalığını sevmez. Ortaya saçılan makyaj fırçaları, tıraş ürünleri veya eşya fazlalığından dolayı yerlere düşen havlular hem hijyen hem de görünüm açısından hoş karşılanmaz. Oysa ki bilinçli tercihlerle ailenizin ve misafirlerinizin daha şık bir banyo ortamında vakit geçirmesi mümkün. Özellikle dar banyolar için ideal çözümler sunan eşyalardan ve depolama alanlarından yararlanarak son derece fonksiyonel bölümler yaratabilirsiniz. Banyonuzda lavabolu dolaplar tercih ederek kendinize ekstra depolama alanları yaratabilirsiniz. En az iki raftan oluşan banyo dolabı sayesinde tuvalet kağıdı ve deterjan gibi ürünlerinizi bu alanlarda muhafaza edebilir ve görüntü kirliliğinden kurtulabilirsiniz. Eğer tesisatınız uygunsa asma klozet modelleri ile küçük banyonuzu daha estetik hale getirebilirsiniz.


Tüm bunların yanında hasır veya taşınabilir ayaklı sepetler seçerek banyoda kullandığınız misafir havlusu, sabun, kese, şampuan gibi bakım ürünlerini bu alanlara yerleştirebilirsiniz. Atıl alanlar olarak bilinen çamaşır makinesinin üst kısmına ve klozetin üstüne raflar yerleştirerek ekstra depolama alanları oluşturabilir, kişisel bakım ürünlerini veya temizlik ürünlerini bu alanlarda tutarak ortamın daha derli toplu durmasını sağlayabilirsiniz. Yine kapı arkasına askı ve kancalar monte ederek havlu ve bornozlarınızı bu alanlara asmak ve dar alanlar için dikey boy dolap çözümlere yönelmek de çok daha şık ve kullanışlı banyolar yaratmanıza olanak tanır.


Siz de banyo projeniz öncesinde yukarıdaki yanlışlardan kaçınarak çok daha keyifli ve verimli alanlar oluşturabilirsiniz. Banyo tasarımınız için ihtiyacınız olan tüm banyo ürünlerini keşfetmek için hemen Decoverse’ü ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Blog İçeriklerine Göz Atın
Karşılaştır