{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Banyoda En Yeni Trend Hasır & Rattan

Decoverse Blog

Banyonuzu yenilemenin zamanı geldiyse zarif bir his ve görünüm kazandırmak için doğal hasır veya rattan ürünleri listenize mutlaka eklemelisiniz. Bu sebeple dekoratörler yıllardır banyoları süslemek için hasır veya rattan dolaplar ve aksesuarlar kullanmışlardır. Ancak banyolara sıcak ve samimi bir atmosfer kazandıran hasır ve rattan ürünler, son zamanlarda yeniden gündeme gelerek en çarpıcı trendler arasına adını yazdırmıştır. Siz de hasır aksesuar veya rattan mobilya gibi ürünlerle banyonuzu tasarlamaya karar verdiyseniz biraz ilham için aşağıdaki önerilere göz atmaya başlayabilirsiniz!

Rattan Nedir?

Decoverse Blog

Dekorasyonla ilgileniyorsanız mutlaka rattan kelimesi ile daha önce karşılaşmışsınızdır. Pek çok kişi rattanın aslında mobilya ve dekorasyon ürünlerinde bir dokuyu temsil ettiğini bilse de tam olarak ne anlama geldiği konusunda net olmayabilir. Genellikle bej veya açık kahverengi görünüme sahip rattan ürünler, aslında bir malzemeyi ifade eder. Hatta pek çok kişi hasır ve rattan ürünlerin aynı olduğunu da düşünebilir. Aslında rattan bir malzemeyi ifade ederken hasır ürünlerin yapılış tekniğinden kaynaklanmaktadır. Aşağıdaki listede rattanın temel özelliklerini ve kullanım alanlarını keşfedebilirsiniz. 


●  Rattan genel olarak tropikal alanlarda yetişen bambu benzeri bir bitkiyi ifade eder ve dünyada yaklaşık 600’den fazla türünün var olduğu bilinir.  

●  Üzerindeki deri soyulduğunda çeşitli şekilde dokunabilen rattan ürünler hem esnek hem de sağlam yapıdadır.

●  Banyo dolabı gibi mobilyaların etrafına sarılabilir veya dekorasyon ürünü olarak şekillendirilebilir. 

●  Esnek, dayanıklı ve estetik görünümü nedeniyle dekorasyon ürünlerinde sıklıkla tercih edilir.

●  Rattan ürünler, modern, klasik, bohem, çağdaş veya vintage arasında değişen banyolarda kullanılabilir. 


Rattanın bambu benzeri doğal bir malzeme olduğunu anladıktan sonra hasırla arasındaki temel farkı da merak ediyor olabilirsiniz. Hasır, son zamanlarda doğal ve tropikal banyo tarzının trend olmasıyla gündeme gelse de binlerce yıldır kullanılan bir dokuma geleneğini ifade eder. Kökeni Antik Mısır dönemindeki sepet, kutu ve sandık gibi ürünlere dayanan hasır tekniği, günümüzde hâlâ cazibesini ve işlevselliğini korumaya devam eder. Bu günlerde sentetik elyaftan yapılmış hasır parçaları da görmek nadir değildir. Siz de hasır sepetlerden raf ve paspaslara kadar bu dokuma tekniğine sahip banyo ürünlerini tercih edebilirsiniz. 

Hasır & Rattan Banyo Ürünleri Nelerdir?

Decoverse Blog

Hasır ve rattan banyoda mobilya, aksesuar, paspas, raf, halı, sepet, çamaşırlık, diş fırçalık, çöp kovası ve benzeri pek çok üründe tercih edilir. Esnek ve dayanıklı yapısı nedeniyle özellikle rattan banyo dolabı veya raf gibi ürünler son derece kullanışlıdır. Bunun yanı sıra rattan temizliği ve bakımı kolay olması yönünden banyoda pek çok avantaj sağlar. Hasır ürünler ise banyoda genellikle süs eşyaları, aksesuar ve dekorasyon ürünlerinde tercih edilir. Nitekim doğal liflerden dokunan hasır mobilyalar rattan kadar dayanıklı ve temizlemesi kolay olmayabilir. Ancak günümüzde banyonun nemli hava koşullarına uygun sentetik liflerden oluşan hasır banyo rafları ve dolap gibi alternatifini de bulabilirsiniz. Banyonuzda ayrıca hasır görünümlü banyo paspası gibi ürünler seçerek bohem ve sofistike etkiyi daha kullanışlı bir şekilde de deneyebilirsiniz. Henüz karar vermediyseniz en popüler rattan veya hasır banyo ürünlerine göz atarak tarzınıza uygun seçimler yapmaya yaklaşabilirsiniz.  


Hasır & Rattan Banyo Mobilyaları

İster misafir tuvaletiniz ister ortak çocuk veya ebeveyn banyosu olsun, dekorasyonun hem işlevsel hem de davetkar olması için hasır ve rattan ürünler tercih edilebilir. Rattan duvar dolapları veya rafları, hem hoş bir estetik değer hem de fonksiyonel kullanım sağlayan harika dekor parçalarıdır. Havluları ve banyo malzemelerini saklamak için mükemmel bir seçim olan hasır banyo dolabı, naturel estetiği ile banyonuza sıcaklık katar. Aksesuarları, tekstil ve dekorasyon ürünlerini muhafaza etmenizi sağlayan hasır banyo rafı ise tropikal ve doğal çekiciliği ile banyonuzun spa benzeri bir ortama dönüşmesini sağlar. 


Hasır & Rattan Banyo Sepeti

Doğal olarak yetiştirilen lifler veya rattandan dokunan hasır çamaşır ve dekorasyon sepetleri, herhangi bir banyo dekoruna harika bir katkı sunar. Giysilerinizin dağınık ve kirli bir görünüme yol açmasına engel olan hasır banyo sepeti, zarif ve estetik görünümüyle dekorasyonunuzu zenginleştirir. Tekerlekli veya kulplu çamaşır sepetleri, farklı boyutları ile kalabalık veya tek kişilik yaşam alanlarına uygundur. Rattan veya hasır banyo sepetleri sadece çamaşırlarınız için değil, ekstra havlu, mum, temizlik malzemeleri, sabun, kozmetik ürünleri veya tuvalet kağıdı gibi eşyaları saklamak amacıyla da tercih edilebilir. 


Hasır & Rattan Aksesuar Setleri

Herkes banyosunun temiz ve düzenli görünmesini ister. Hasır ve rattan banyo setleri, banyolara şıklık ve sıcaklığı en işlevsel şekilde sunar. Banyo tezgahınızı düzenlemek için rattan veya hasır tepsi kullanmak harika bir fikir olabilir. En sevdiğiniz sabun kalıplarını veya mumlukları saklamak için tasarlanan hasır sepetler farklı boyutları ile tepsilerle uyumlu bir görünüm yaratabilir. Pratik, zarif ve çevre dostu sabunluk, diş fırçalık ve pamukluktan oluşan hasır banyo seti banyonuza hoş bir vurgu yapmak için tercih edilebilir. Yedekleri ulaşabileceğiniz bir yerde tutmak için tuvalet kağıdı rulosu kapağı, kutusu veya standı gibi ürünler de bulabilirsiniz. 


Hasır & Rattan Paspası ve Halısı

Son zamanlarda banyolarda doğallığın ve bohemliğin trend olmasıyla birlikte hasır banyo halısı ve paspaslar gündeme gelmiştir. Hasır dokuma tekniğinde jüt, bambu veya benzeri doğal lifler kullanıldığında ıslak ve nemli koşullarda bakım sağlamak zor olabilir. Ancak sentetik liflerden oluşan hasır banyo paspası ıslak ve nemli zeminlerde daha kolay imkânı sunar. Doğal dokuyu kolay ve pratik bir şekilde dekorasyonunda tercih etmek isteyenler için hasır görünümlü banyo paspası ve halı çeşitleri de mevcuttur. Böylece temizlik ve bakım anlamında hasırın şıklığını çok daha işlevsel şekilde banyonuzda kullanabilirsiniz.

Günümüz Trendi Hasır ve Rattan Ürünleri Nasıl Kombinlenir?

Decoverse Blog

Banyoda geçirdiğiniz zaman göz önüne alındığında bu alanları çağdaş banyo aksesuarları ve dekorlarıyla süsleme fikri sizin için son derece cazip olabilir. Banyonuza hak ettiği şıklığı ve konforlu vurguları eklemek için en son trendleri yakalamak istiyorsanız hasır ve rattan ürünleri değerlendirebilirsiniz. Ancak doğallığı vurgulayan hasır veya rattan banyo ürünlerini dekorasyonda nasıl kombinleyeceğiniz konusunda fikre ihtiyacınız varsa aşağıdaki önerilerden ilham alabilirsiniz. 


●  Banyonuzu adeta bir zanaatkarın elinden çıkmış gibi sakin ve lüks şekilde dekore etmek için rattan dolapları, aynı dokudaki aksesuar ve sepetlerle tamamlayabilirsiniz.

●  Rustik şekilde dokunmuş hasır çamaşır sepetini, rattan sabunluk ve pamukluk gibi ürünlerle kombinleyebilirsiniz.

●  Naturelliği minimalist şekilde vurgulamayı amaçlıyorsanız beyaz banyo dolaplarını hasır banyo paspası ile birleştirebilirsiniz. 

●  Doğal malzemelere odaklanan hasır banyo raflarını, rattan makyaj tepsisi ve pirinç vitrifiye ürünleri ile harmanlayarak vintage bir atmosfer yaratabilirsiniz. 

●  Banyoda spa benzeri bir ortam için beyaz kumaşla kaplı hasır sepetleri ve havluları küvetin yanındaki nişe yerleştirebilirsiniz. 

●  Seyahat boyutunda lüks banyo sabunlar, şampuanlar ve banyo malzemeleriyle dolu küçük bir hasır sepet ile ambiyansı tamamlayabilirsiniz.


Siz de banyonuzu daha işlevsel hale getirmeyi, lüks ve tropikal bir his vermeyi amaçlıyorsanız Decoverse’ün hasır ve rattan ürünlerini hemen satın alabilirsiniz!

Diğer Blog İçeriklerine Göz Atın
Karşılaştır