{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Makyaj Işığınız Ne Kadar Etkili Öğrenin! Güzelliğinizi Ortaya Çıkaracak Aydınlatma Rehberi

Decoverse Blog

İster günlük makyaj rutini ister özel bir gün makyajı olsun size ekstra güzellik katacak olan eyeliner, göz farı veya parlatıcı değil, ideal aydınlatma sağlayan makyaj ışığıdır. Her kozmetik, yumuşak ışıltılı bir bronzluktan baştan çıkarıcı görünüme sahip gözlere kadar hoş görünümler sunmak için vardır, ancak doğru aydınlatma olmadan uygulamalarınız istediğiniz gibi olmayabilir. Bu yüzden doğru makyaj ışığının nasıl seçileceğini bilmeniz çok önemlidir.


Makyajınızın banyoda ve dışarı çıktığınızda tamamen farklı göründüğü anlar olmuştur. Bu muhtemelen o odada kullandığınız ışıktan kaynaklanır. Farklı tipteki lambalar, makyajınızın nasıl görüneceği üzerinde çok fazla etkiye sahiptir. Çok sarı ya da loş ışık, ilk bakışta hoş görünebilir. Ancak yeteri aydınlatma olmadığında yapılan hatalar daha az belli olur, hatta renkler bile farklı yansır. Dışarı çıktığınızda ise aslında öyle olmadığını anlarsınız ancak düzeltmek için genellikle vaktiniz olmaz. Bu gibi durumlarla karşılaşmamanız için iyi bir makyaj ışığı seçmeniz gerekir.  Makyaj lambası için ideal özellikler ise gündüz ışık seviyesine en yakın lümen ve renk için ideal kelvin değeridir. Bununla birlikte makyaj ışığınızın dekorasyonunuza uyması da önemlidir.


Makyaj ışıkları çoğunlukla banyoda ve yatak odalarında olur. Banyoda kullanılan bu ışıklar çok yönlüdür ve erkeklerin tıraş seanslarını da kolaylaştırır. Gelin makyajınız için ideal ışık seçiminizde yararlanabileceğiniz püf noktalara birlikte göz atalım.


Makyaj Işığı Ne İşe Yarar?

Decoverse Blog

Makyaj için ideal ışık, doğal veya nötr ışıktır. Doğal ışık, tamamlanmış makyajın karşılaşacağınız her türlü ışığa en iyi şekilde uyum sağlamasına olanak tanır. Berraktır, tek biçimlidir, gölgeleri önler ve belirli ürünlerin doğru şekilde karıştırılıp karıştırılmadığını görmenizi sağlar. Tüm makyaj sanatçılarının üzerinde durduğu en önemli nokta, güneş ışığının makyaj uygulamak için en iyi ışık olduğudur. Profesyonel makyaj ışığı için ideal sıcaklık yaklaşık 3500-4000 kelvindir. Dikkate alınması gereken bir diğer husus ise ışık kaynağının yönüdür.


Makyaj LED ışığı sadece kozmetiklerinizi doğru kullanmanızı ve güzelliğinizi öne çıkarmanızı sağlamaz, aynı zamanda cilt bakım ürünlerini de doğru kullanmanıza yardımcı olur. İdeal ışıklı makyaj aynaları tüm banyoların temel ihtiyaçlarından biridir. Çünkü banyolarda da maske, peeling, cilt masajı gibi farklı bakım rutinleri yapılır. Bu rutinleriniz esnasında cildinizin parlaklığını veya matlığını rahatlıkla görebilir, kullandığınız ürünlerin cildinize iyi gelip gelmediğini detaylı bir şekilde takip edebilirsiniz.


Makyajınızı pencere yakınında veya doğrudan güneş ışığı altında uygulayabiliyorsanız bu ışıktan sonuna kadar yararlanabilirsiniz. Bu durumda, bir el aynası kullanmak ve ışığın doğrudan yüzünüze yansıyacak şekilde olmasını sağlamak en iyisidir. Ancak geç saatlerde makyaj yapmanız gerektiğinde ve ışık almayan bir evde yaşadığınızda iyi bir aydınlatma seçmeniz önemlidir.

Işık Türleri ve Makyaj Işığının Önemi!

Decoverse Blog

Makyaj aynası ışığı için aralarından seçim yapabileceğiniz pek çok ışık türü vardır. Çünkü her ışık kaynağı belirli bir renkte ışık yayar. Işığın rengi kelvin olarak ifade edilir ve pek çok kelvin derecesi vardır. Daha düşük renk sıcaklığına sahip ışık, yüksek renk sıcaklığına sahip ışığa göre daha 'sıcak' (sarı) olarak algılanır, diğerleri ise  'daha soğuk' (daha beyaz) olarak belirtilir.


Doğal ışıktan farklı renge sahip her türlü ışık makyaj uygulaması için önerilmez. Sarı ışık, yüzünüze uyguladığınız renklerin gerçekte olduğundan farklı görünmesini sağlar. Bu nedenle elde etmek istediğiniz ile sonuç oldukça farklı olabilir. Sarı ışık ayrıca yaşınızdan büyük görünmenize neden olur. Bunun sebebi ise normal ışıktan daha flu görünmenizi sağlaması ve  kapatıcınız veya pudranızı olması gereken daha fazla kullanmanıza neden olmasıdır.


Aynısı pembe ışık için de geçerlidir. Sarı ışıktan tek farkı pembe ışığın cildinizi pürüzsüz göstermesidir. Örneğin, kapatmanız gereken kusurlar varsa bu ışık nedeniyle pas geçebilirsiniz. Ancak pembe ışık fotoğraflar için hala idealdir.Bu nedenle makyaj ışığı seçimi son derece dikkat gerektirir.


Işık türleri arasında sıradan akkor ampuller, LED aydınlatmalar, dize ışıklar ve en popüleri aydınlatmalı aynalar vardır. Tabii ki bu türler de kendi içinde farklı modellerde sunulur. Ancak ışığın türü değişmez, ışığın seviyesi ve yansıma şekilleri değişebilir. Bunu da konumlandırırken kolaylıkla ayarlayabilirsiniz.

Makyaj Işığı Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Decoverse Blog

Makyaj ışığı seçiminde öncelikle ampul, kelvin ve lümen değerine dikkat edilmelidir. Bununla birlikte ışığın konumu da önemlidir. Makyaj ışığı seçiminizde işinizi kolaylaştıracak ve kusursuz makyaj yapmanızı sağlayacak püf noktalar:


Nötr beyaz ışığı seçin: Doğal ışığı en iyi yansıtan ve dışarı çıktığınızda sürprizlerden kaçınmanızı sağlayan ışık türü nötrdür. Makyaj yapsanız da yapmasanız da banyo aydınlatması için seçmeniz gereken ideal sıcaklık da budur.


Çok parlak ışık kullanmayın: Çoğu durumda, çok parlak ışık cildinizin parlamasına neden olur ve böylece daha ağır bir makyaj elde edersiniz.


Opal kaplamalı lambalar kullanın: Yarı saydam oldukları için ışığı filtreler, yansımaları azaltır ve daha düzgün hale getirirler. Ayrıca gözlerinizi de yormadığı için daha kullanışlıdır. Örnek olarak aydınlatmalı aynalar ve LED aydınlatmalar verilebilir.


Sarı ışıktan ve özellikle floresan ışıklardan kaçının: Sarı ışık yetersiz makyaj yapmanızı sağlar ve soluk bir görünüme neden olur. Floresan ışık ise renkleri çok fazla bozduğu için uzmanlar tarafından tavsiye edilmez.


Birden fazla ışık noktası kullanın: Makyaj yapılırken çapraz aydınlatma denilen ışıkların kullanılmasında fayda vardır. Örneğin, banyo aynalarının genellikle her iki tarafında bir ışık kaynağı bulunur.


Kaliteli lambaları seçin: Renksel geriverim indeksi veya CRI, özellikle makyaj söz konusu olduğunda, herhangi bir ışık kaynağının temel bir özelliğidir. Yüksek bir CRI, ışığın renkleri bozmadan doğal olarak yeniden üretmesini sağlar. 80'in üzerindeki herhangi bir CRI değeri yeterlidir.


Tepegöz ışığından kaçının. Çoğu zaman yukarıdan tek bir ışık noktası tercih edilir. Ancak bu konum gölgelere neden olur ve yeterli bir ışık sağlamaz. Bazı duvar aydınlatması banyolar için idealdir ve akordeon sistemle açılıp kapanabilir. Tepegöz yerine bu tür bir duvar ışığı da seçebilirsiniz.

Makyaj Lambası için Hangi Renk Işık Seçilmeli?

Decoverse Blog

Tepeden, alttan gelen ışıklar yetersiz olduğu için klasik lambanın ya da LED'li makyaj aynası ışığı çeşitlerinin düzgün konumlandırılması önemlidir. Ancak en önemli nokta belirttiğimiz gibi ışığın rengidir. Makyaj aynası lambası doğru konumda, parlaklıkta da olsa rengi uygun değilse yeterli değildir. doğrudan makyajınızı etkiler ve istediğiniz görünümden çok farklı sonuçlar almanıza neden olur. Bu nedenle ışığın rengi her zaman önemlidir.


Makyaj için tavsiye edilen ilk ışık rengi elbette doğal ışıktır. Doğal ışık dışarı çıktığınızda karşılaştığınız ışığın hemen hemen aynısıdır. Böylece doğal aydınlatmalar, makyajınızın günün geri kalanında nasıl görüneceğinin gerçekçi bir temsilidir. Böyle bir fırsatınız varsa makyajınızı mümkün olduğunca doğal ışığa sahip bir ampulün olduğu lamba yanında yapmanız tavsiye edilir. Böylece sürprizlerle karşılaşmazsınız.


Makyajınızı yaparken bir pencereye erişemiyorsanız ya da dışarısı karanlıksa sıcak ışıklı bir lamba en iyi alternatiftir. Örneğin bir LED'li makyaj aynası ışığı, doğal ışığa en yakın olanıdır. Banyonuza veya yatak odanıza ışık yerleştirirken ışığın tercihen yanlardan tüm yüzünüze ulaşması özellikle önemlidir. Bu şekilde, en güzel makyaj görünümlerinizi yaratmak için mükemmel ışığa sahip olabilirsiniz.


Siz de banyo aynalarınızı ya da tuvalet masalarınızı makyajınızı tamamlamak için kullanıyorsanız bu alanlara ideal makyaj aydınlatmaları yerleştirebilirsiniz. LED aydınlatmalı banyo aynaları da iyi bir fikirdir. Tüm bu modern ürünlere ve ideal makyaj aydınlatmalarına Decoverse koleksiyonlarında ulaşabilir, konumlandırma ve diğer dekorasyon fikirleri için mimarlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Diğer Blog İçeriklerine Göz Atın
Karşılaştır