{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Sizi SPA'da Hissettirecek 5 Banyo Önerisi

Decoverse Blog

Banyo, bugünlerde duş almak, diş fırçalamak, bakım yapmak gibi temel ihtiyaçlarınızı karşıladığınız bir mekandan daha fazlasıdır. Günümüzde banyolar tamamen rahatlamak, günün stresini üstümüzden atmak ve fiziksel, ruhsal açıdan arınmak için tercih edilen ilk yerlerden biridir. Bu nedenle, giderek daha fazla banyoda lüks bakım ve rahatlama ürünleri bulunur ve bu da onları lüks kaplıcalardan veya termal banyolardan neredeyse ayırt edilemez hale getirir.


Geçmişte birçok banyoda standart olarak küvet bulunurdu. Zamanla bu küvetlerin çoğu, yerini daha büyük bir duşa veya fazladan bir tuvalete bıraktı. Ancak banyoda küvet yeniden artan talepler arasında. Bu küvetler ise eskiye göre içinde masaj jetleri bulunan jakuziler, SPA banyoları, jakuzi banyoları veya diğer köpük banyoları gibi daha geliştirilmiş modeller. Özellikle jakuzili banyolar giderek daha fazla dekorasyonda karşılaşacağınız seçeneklerden biri. Bu lüks kaplıcalar aslında bahçe için tasarlanmış olsa da iç mekanlarda kullanıma uygun hale getirilenleri de mevcuttur. 


Jakuzinin yanı sıra büyük ya da küçük detaylarla banyonuzu SPA merkezine çevirebilir, yaz-kış fark etmeksizin bu dinlendirici, terapi gibi aktiviteyi dilediğiniz zaman gerçekleştirebilirsiniz. SPA özelliklerine sahip bir banyo nasıl dekore edilir merak ediyorsanız gelin tüm ipuçlarına birlikte göz atalım.

Evde SPA Ortamı Nasıl Oluşturulur?

Decoverse Blog

SPA ziyareti, dinlenmek için en iyi yollardan biridir. Ancak iş yoğunluğu nedeniyle vakit bulamıyor olabilirsiniz. Bu nedenle sahip olduklarınızı değerlendirmeniz ve kendi banyonuza SPA özellikleri kazandırmanız sizin için çok daha faydalı olabilir. Böylece ne zaman isterseniz kendinizi bu SPA merkezinde şımartabilir, yorucu bir günün ya da bunaltıcı bir haftanın ardından sakinleşmek için keyifli aktiviteler düzenleyebilirsiniz.


Evde SPA ortamı oluşturmanız için öncelikle ne istediğinize karar vermeniz önemlidir. Çünkü SPA ortamı için banyonuza küvet ya da duşakabin yerine jakuzi ekleyebilir, ışıklandırmayı daha rahatlatıcı modellerden seçebilir, etrafa aromatik yağlara sahip mum modelleri yerleştirebilirsiniz. Çünkü banyonuzda hoş bir SPA alanı yaratmanız için pek çok seçeneğiniz vardır. Daha sonra ise banyonuzun alanını, şeklini ve eşyalarını göz önünde bulundurmanız gerekir. Çünkü eşyaların yerleşimi, istediğiniz mobilya, vitrifiye ürünleri ve hatta aksesuarların karmaşık bir görünüm oluşturmadan konumlandırılması oldukça önemlidir.


İstediğiniz bir SPA banyosunu elde ettiğinizde her günü kendi SPA'nızda geçirebilirsiniz. Kendi çatınız altında rahatlatıcı bir banyo ile artık SPA`ya gitmek için vakit yaratmanıza ve randevu almanıza gerek yok. Bu şekilde kendi evinizin rahatlığında bir kaplıca terapisinin keyfini çıkarabilirsiniz. 

SPA için Gerekli Banyo Eşyaları Nelerdir?

Decoverse Blog

Banyonuza SPA özellikleri kazandırmak için mobilya ve vitrifiye ürünleri ile yer ve duvar karoları da oldukça önemlidir. Örneğin, duvarları taş veya taş motifli fayanslarla kaplamak banyonuza doğal bir his katabilir. Birçok kaplıcada aldığınız huzur hissi, doğal yapılardan gelir. Doğal bir dinginlik duygusu yaratmak için tercih edebileceğiniz ögeler ise doğal taş duvarlar, ahşap banyo dolapları ve bitkiler gibi diğer rahatlatıcı, zen benzeri unsurlardır. Banyonuzu bir SPA`ya dönüştürmek için bu tür tasarım estetiği içeren eşyaları da çoğaltabilirsiniz. Doğal taş ve sıcak ahşap dokular veya size rahatlatıcı görünen başka şeyler kullanmanız mümkün.


Renkler söz konusu olduğunda ise banyoda SPA etkisi yaratmak için daha çok huzur veren renklere yönelmeniz önemlidir. Kahverengi gibi renkleri tercih etmek, koyu ahşap ve gri taşlar gibi malzemeler kullanmak en iyisidir. Antrasit, koyu yeşil gibi tonlar banyoda rahatlatıcı bir his yaratır. Açık ve parlak renkler ise size enerji verir. Bu nedenle açık renkli duvar ve zemin döşemeniz varsa koyu renkli eşyalar kullanabilirsiniz. Tam tersi de mümkün. Koyu renk duvarlara çok parlamayacak şekilde krem ve beyaz tonlarında mobilyalar tercih edebilirsiniz.

Banyonuzu üzerine fazla düşünmeden SPA alanına dönüştürebilmeniz için bazı eşyalara ihtiyacınız vardır. Bu eşyalar ve kullanım şekilleri için şu ipuçlarına göz atabilirsiniz:


Küvet: Banyonuzda küvet varsa bu SPA alanı yaratmak için iyi bir başlangıçtır. Ancak banyonuzu daha az banyo gibi hissettirmek için küvet alanını ayırmanın yollarını düşünmeniz gerekebilir. Bunun için küveti daha yüksek bir yere yerleştirebilir ya da küvetin etrafına fayans yerine doğal taşlar döşeyebilirsiniz. Banyonun bir kısmını paravanla ayırmak da iyi bir fikirdir.


Jakuzi: Evinize SPA hissi vermenin bir yolu varsa o da banyoda jakuzi bulunmasıdır. Jakuziler terapi gibi bir dinlenme zamanı için harikadır. Sıcak su sayesinde uçucu yağlar, banyo köpükleriyle doğal kokuların daha iyi yayılmasına yardımcı olur. Ayrıca banyoda daha kolay buhar üretebilir ve kendi banyonuzda yüz bakımı yapabilirsiniz.


Sanatsal Ögeler: Banyonuzu evde gerçek bir SPA`ya dönüştürmenin bir başka yolu da sanatsal armatürleri tercih etmektir. Bir SPA`da genellikle ilginç ve benzersiz bir dekor görürsünüz, bu nedenle banyonuzu bir SPA`ya dönüştürmek istiyorsanız aynısını yapmanız mantıklıdır. Örneğin, derin yuvarlak ve doğal taştan yapılmış lavabolar gibi sade ve şık aksesuar modelleri de seçebilirsiniz. Bununla birlikte geometrik aynalar da tercih edilebilir.


Mumlar ve Işıklandırma: Mumlar veya parfümlü ürünler duyuları harekete geçirir. Bu nedenle rahatlatıcı bir atmosfer yaratmak için bir SPA'da her zaman mum kullanılır. SPA banyo mum dekorasyon fikirlerini uygulamak için en doğru yerlerden biridir. Mumları doğal bir şekilde yerleştirmek, güzel mum ışığının keyfini çıkarmak için ilk adımdır. Ancak bu konu dikkat gerektirir. Mumları sudan veya tehlikeli duş perdelerinden uzak tutmalısınız. Elbette kokulu çubuklar veya tütsü de koyabilirsiniz, ancak bu ürünleri de ıslanmayacağı alanlara yerleştirmeniz gerekir.

Banyoda SPA Ambiyansı için Önerilen Aktiviteler Nelerdir?

Decoverse Blog

Banyonuzu yenileyip küçük bir SPA haline getirdikten sontra tadını çıkarmamanız için hiçbir sebep yok. Küveti doldurup rahatlayabilir, aynı zamanda çalma listelerinizi dinleyebilirsiniz. Bununla birlikte banyoları SPA merkezi gibi kullanmak için tüm bakım rutinlerinizi yeni ve sakinleştirici etkisi olan SPA banyolarınızda yapabilirsiniz. Örneğin SPA peeling yapmak için son derece doğru bir yerdir. Sıcak küvet ya da jakuzi cildinizi yumuşatır ve size peeling ile nazikçe cilt yenileme fırsatı sunar. Daha sonrasında ise hoş kokulu bir duş jeli kullanarak köpüğün tadını çıkarabilirsiniz. Banyo duş jeli çeşitleri arasında aromaterapi özelliğine sahip ürünler vardır. Kokusu ve yumuşak yapısı ile rahatlatıcı bir etki yaratır.


SPA'nın vazgeçilmezlerinden biri de doğal sabunlardır. Doğal nemlendirici banyo sabunu cildinize nazik davranır. Bu nedenle SPA haline getirdiğiniz banyolarınızda bu tür sabunlara yer verebilirsiniz. SPA aktivitesi olarak maske yapabilir, cilt temizliğiniz için daha verimli aktiviteler yapabilirsiniz. Örneğin, buhar banyosu yapmak tüm cildiniz için iyi bir arınma yöntemidir. Vücut scrubları, peelingleri ve doğal lifler, SPA'nızın vazgeçilmezleri olmaya aday ürünlerdir.


Bu hoş terapi seansından sonra ise bakımınızı tamamlamak ve cildinizin nem seviyesini korumak için banyo sonrası vücut nemlendiricisi kullanabilirsiniz. Nemlendirici ürünleri doğal ve cilt tipinize uygun seçmeniz onemlidir. Bununla birlikte artık bir SPA banyoya sahip olduğunuz için her istediğiniz zaman kullanabilir, bakım ya da dinlenme aktivitelerinizin tümünü SPA'da tamamlayabilirsiniz.


Siz de evinizde SPA'ya sahip olmak isterseniz Decoverse'ün iç huzurunuza katkı sağlayacak koleksiyonlarına göz atabilir, en konforlu alanı yaratmak için mimarlık hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Diğer Blog İçeriklerine Göz Atın
Karşılaştır